Bijelo-plavi danas gostoju na Rujevici. Utakmica počinje u 19 sati. Aktualnosti s utakmice vam donosi MMM.

Rijeka  1:2 Osijek

Iako je cijeloga dana u Rijeci bilo turobno vrijeme uz upornu i dosadnu kišu, pamtit ćemo ovu nedjelju, 22. listopada 2017., po velikom trijumfu našeg prvoligaša i rušenju još jedne neugodne tradicije. Veliki, pobjednički pozdrav s Rujevice!

90' + 4 utakmica je završena, Osijek slavi na Rujevici! Prva je ovo pobjeda Bijelo-plavih na ovom stadionu otkako je Rijeka napustila Kantridu. Sve čestitke našim nogometašima, pokazali su snagu i kvalitetu u još jednom derbiju i zasluženo nose sva tri boda!

90' + 2 pokušava Kvržić, lopta odlazi pokraj vratiju. 

90' + 2 posljednja izmjena kod Osijeka. Na klupu odlazi Grezda, na terenu je Lesjak. 

90' + 1 sada je javnom opomenom kažnjen pričuvni igrač Osijeka Šimunec zbog nesportskog ponašanja. 

90' igrat će četiri minute sudačke nadoknade vremena. 

90' izlazi Ejupi, u igri je Marić. 

89' odmah je na drugoj strani "požutio" i Kvržić. 

89' Ejupi je sada zaradio žuti karton. 

87' Jelić se ne snalazi pred vratima Osječana.

83' izmjena u riječkim redovima. Izlazi Maleš, a ulazi Jelić. 

82' sada je šansu imao Kvržić, međutim, bio je neprecizan. 

81' Črnic je na veliku kušnju stavio Malenicu odličnim udarcem s ruba šesnaesterca. Osječka "hobotnica" i ovaj puta fantastično reagira!

79' Osijek vodi na Rujevici!! Grezda se izborio za slobodan udarac na dvadesetak metara od vratiju Sluge. Loptu je namjestio Bočkaj i kao u svojim najboljim izdanjima neobranjivo pogodio gornji lijevi kut! Fantastičan pogodak Bočkaja!

79' 1:2 - BOČKAJ

78' druga izmjena u momčadi Rijeke. Gorgon je svoje odigrao večeras, zamijenio ga je Črnic. 

77' Grezda je centrirao, lopta dolazi do Ejupija koji puca visoko iznad grede. 

76' prvi puta mijenja Zekić. Na klupu ide Hajradinović, ušao je Lukić. 

75' ubacio je Mišić, a Gorgon iz dobre situacije loše zahvatio loptu glavom. 

74' Maleš se odlučuje na udarac s 20-ak metara, lopta je dobila "žabicu", ali nije iznenadila vratara Bijelo-plavih. 

70' Zuta je uputio pravi "projektil" s više od 35 metara, a Malenica je i ovaj puta na mjestu. 

69' nakon ubačaja iz kuta glavom je pucao Gorgon, opet je osječki vratar vrlo siguran!

69' vrlo neugodan i snažan udarac Vešovića, Malenica je sjajno reagirao!

68' potpuno je otvorena utakmica na Rujevici, derbi u pravom smislu te riječi. 

62' Osijek je brzo došao do izjednačenja! Bočkaj je lijepo asistirao Grezdi u kaznenom prostoru, albanski je reprezentativac, baš kao i nedavno u Maksimiru, sjajno reagirao pred suparničkim vratima, prevario svoga čuvara i onda prizemnim udarcem poslao loptu iza Sluginih leđa - 1:1. 

62' 1:1 - GREZDA

60' sada je domaćin mogao povećati prednost. Gavranović je proigrao Kvržića u idealnoj poziciji za udarac, srećom pa je to bilo neprecizno i lopta odlazi nekoliko metara pokraj desne vratnice. 

55' Rijeka je povela. Barać je pogriješio ispred gostujućeg kaznenog prostora, loptu mu je uzeo Pavičić i onda odlično ubacio u sredinu gdje se u petercu našao Gavranović koji takve prigode ne propušta.

55' 1:0 - GAVRANOVIĆ 

53' prva izmjena i to u riječkom sastavu. Igru je napustio Acosty, a ušao bivši igrač Osijeka Kvržić. 

47' odmah je žuti karton dobio Mudražija. 

46' počelo je drugo poluvrijeme. 

Susret između Rijeke i Osijeka prati 3.022 gledatelja, što je lijepa brojka s obzirom na uvjete u kojima se igra derbi na Rujevici. Ovdje je i skupina od 15-ak pripadnika Kohorte, a još je dvostruko više Osječana na zapadnoj tribini, među njima i veterani našeg prvoligaša. 

45' Vešović je zaradio žuti karton u posljednjim trenucima prvog poluvremena. Igrači odlaze na odmor, rezultat je 0:0, a Osijek je sasvim dobro odradio prethodnih 45 minuta poprilično nervoznog derbija na Rujevici. 

43' Grgić je centrirao, lopta je na svega dva-tri metra od njega pogodila Punčeca u ruku, a Matoc je pokazao da se igra nastavi. 

40' odmah su uzvratili Osječani! Mudražija proigrava Grezdu koji utrčava u kazneni prostor i onda iz idealne pozicije želi asistirati nekome od sugrača, ali je to učinio slabo.

38' velika prigoda za Riječane! Pavičić je idealno asistirao Gavranoviću na desnoj strani terena, domaći se napadač "spustio" prema suparničkim vratima, loptu je poslao pokraj istrčalog Malenice, a doslovno na gol-liniji, u posljednji trenutak, pogodak je spriječio uporni Barać!

36' pokušava Zuta iz daljine, bilo je snažno, ne i precizno. 

35' pravu su šansu sada imali gosti! Ejupi je fino ostavio loptu petom za Grezdu koji puca sa desetak metara iskosa, a Sluga spašava Rijeku!

34' Acosty ubacuje za Gavranovića koji ne uspjeva opasnije priprijetiti Malenici. 

33' odmah je na drugoj strani javnu opomenu dobio i Grezda. 

33' požutio je domaći kapetan Maleš. 

26' prva prva prigoda za Riječane. S desnog krila je ubacio Vešović, Acosty je pucao glavom i prebacio vrata. 

23' na ozljedu se požalio glavni sudac Petar Gabrilo i potražio liječničku pomoć... izgleda da će ga morati zamijeniti prvi dodatni sudac Marko Matoc iz Zaprešića. Upravo to se i dogodilo. 

17' Bočkaj je dobio žuti karton zbog nespretnog starta duboko na riječkoj polovici. 

15' kiša očito ne misli stati, međutim, teren je u dosta dobrom stanju i nema lokvi vode koje bi eventualno onemogućavale protok lopte. 

10' Rijeka je pokušala nešto više učiniti preko lijeve strane, Zuta je ubacio loptu na drugu vratnicu, no ona je bila previsoka za utrčalog Acostyja. 

5' Mudražija je pucao s više od 20 metara i to je bilo vrlo blizu okvira vratiju, lopta je okrznula nekoga od domaćih igrača i završila pokraj desne vratnice u korneru. 

1' počeo je dvoboj između Rijeke i Osijeka.

Sudit će Gabrilo iz Splita sa svojim pomoćnicima Modrićem i Krmarom iz Zagreba. 

Evo i riječke jedanaestorice: Sluga, Punčec, Župarić, Zuta, Vešović, Maleš, J. Mišić, Pavičić, Gorgon, Acosty i Gavranović. Pričuve su: Prskalo, Kvržić, Črnic, Puljić, Charalampos, Jelić i Čeliković. 

Za Bijelo-plave će igrati: Malenica, Škorić, Barać, Grgić, Bočkaj, Mudražija, Mioč, Boban, Hajradinović, Grezda i Ejupi. Na klupi su: Antolović, Jambor, Šimunec, Lesjak, Pušić, Marić i Lukić. 

Osječani su i ovaj puta bez Barišića i Šorše, nema ni požutjelog Lope, a u kombinacijama se nije našao ni Matas. Kod Rijeke će izostati Elez, Heber i Bradarić. 

No,  ovakvo će vrijeme bitno utjecati na broj gledatelja. Očekivali su Riječani da će derbi ispuniti tribine, međutim, po ovom "kijametu" doći će samo oni navjerniji navijači. 

Srećom da je travnjak na Rujevici najkvalitetniji u HNL-u, pa će susret gotovo sigurno biti odigran, unatoč potpuno nenogometnim  uvjetima. 

Veliki pozdrav iz Rijeke u kojoj kiša ne prestaje padati još od ranoga jutra!