Bijelo-plavi su ispunili zahtjeve svoga trenera i svladali Riječane pred njihovim navijačima.

Pod naletom Osječana pala je i Rujevica! Prvi puta su Bijelo-plavi slavili na ovom stadionu otkako je Rijeka na njemu domaćin. Prekinuta je i crna serija od ukupno 13 uzastopnih poraza koliko ih je Osijek imao igrajući u gostima na Kvarneru, računajući i oglede na Kantridi. Nakon sedam godina naš je prvoligaš dobio Riječane na njihovom terenu i to potpuno zasluženo!

Najavljivao je Zoran Zekić da je vrijeme za trijumf na ovom gostovanju, protiv izravnog konkurenta u vrhu ljestvice i aktualnog prvaka. Tako je i pripremao svoju momčad, ne samo taktički, nego i psihološki. Na sastanku s igračima u hotelu, neposredno uoči polaska na riječki stadion, svojim je izabranicima ponovio da imaju kvalitetu da i drugi puta ove sezone svladaju Rijeku, samo da čvrsto moraju vjerovati u to...

Malenica pokazao sigurnost

Ni loši vremenski uvjeti s dosadnom i obilnom kišom nisu Osječane poremetili u svemu onome što je trener postavio pred njih. Vidjelo se od početka da su gosti dobro organizirani, disciplinirani i vrlo pokretljivi u svim linijama, tako da su protivniku ostavljali vrlo malo prostora. Stoga ne čudi da je Rijeka u prvom poluvremenu imala samo jednu pravu prigodu preko uvijek opasnog Gavranovića, uz još jedan pokušaj Acostyja.

Pred suprotnim vratima nešto više i konkretnije mogli su učiniti Mudražija i Grezda. U nastavku je domaćin, doduše, bio poduzetniji u smislu inicijative i stvaranja prilika, pa je i prvi došao u vodstvo. Teško je predvidjeti kako bi susret završio da Grezda, vrlo brzo nakon Gavranovićeva pogotka, nije izjednačio. Pritom je iskazao, kao i u Maksimiru, umijeće i spretnost u šesnaestercu, nakon odličnog proigravanja Bočkaja. Uslijedilo je razdoblje utakmice u kojem je ključnu ulogu imao naš pouzdani vratar Malenica koji je obranio nekoliko neugodnih udaraca, pokazavši veliku sigurnost između vratnica.

Bočkaj majstor za „slobodnjake“

No, nisu ni Bijelo-plavi bili bez ambicija u finišu susreta, kada se „lomilo“ pitanje pobjednika. Prodorni Grezda stvarao je najviše problema domaćim braničima, koji su ga zaustavili prekršajem u 79. minuti u jednom od karakterističnih prodora. A onda je Bočkaj pokazao kakav je majstor u izvođenju „slobodnjaka“. Loptu je preko „živog zida“ neobranjivo smjestio u mrežu i Osječanima donio sva tri boda i veliko slavlje na Rujevici.

To je već četvrti Bočkajev gol iz prekida ove sezone. Krenuo je protiv Santa Colome, nastavio s Istrom u Puli, sjajno je pogodio protiv PSV-a u Gradskom vrtu i sada je opet pogodio. Sjećamo se i da je protiv Rudeša naciljao gredu, tako da je Osijek u mladom Zagorcu dobio ponajboljeg izvođača slobodnih udaraca u novijoj klupskoj povijesti!  Dakako da čestite za veliki trijumf u Rijeci zaslužuju i svi ostali, predvođeni ponovno odličnim kapetanom Škorićem koji je izrastao u ponajboljeg stopera HNL-a.