Bijelo-plavi nastavili nizati pobjede u Prvoj i Drugoj kvalitetnoj ligi Slavonije i Baranje.

Juniori osječkog nogometnog prvoligaša doživjeli su prvi poraz ove sezone u HNL-u. U derbiju 7. kola mlade je Osječane na pomoćnom terenu stadiona u Gradskom vrtu svladao splitski Hajduk s 1:0. Jedini je pogodak postignut u samoj završnici susreta, u 85. minuti.  Vodstvo na tablici prezeo je Slaven Belupo s 19 bodova, Hajduk je sada drugi sa 18, a Osijek je na trećem mjestu sa 17 osvojenih bodova. U Splitu su gostovali naši Pioniri i Kadeti. Uspješnija je pritom bila mlađa momčad koja je na Parku mladeži odigrala neriješeno 1:1 (Novak).

U kadetskom dvoboju slavili su Splićani s 1:0. U 1. Kvalitetnoj ligi Slavonije i Baranje naše su mlađe kategorije i proteklog vikenda ostvarile maksimalan učinak. Kadeti II su bili bolji od NAŠK-a sa 7:0 (Lišnić 3, Đurković, Ivanagić, Mendeš i Vurušić), a Našičane su svladali i Pioniri II s 5:1 (Mendelski 2, Krivić, Ledinski i Verhas). Mlađi pioniri su išli u goste Grafičaru kojega su pobijedili s 5:0 (Pavličić 3 i Damjanović 2), a u Podgrađu su slavili i Početnici s uvjerljivih 8:0 (Barić 3, Majdenić i Rupčić 2 i Grgić).

Još dvije pobjede u „Pilot ligi“

U natjecanju 2. KLM osječki su Mlađi pioniri nadigrali Slavonac u Tenji s 9:1 (Živković 4, Đurković, Konig, Kovačević, K. Novak i Sopić), a na istome su gostovanju bodove osvojili i Početnici II rezultatom 10:0 (Gagulić, Korman i Vučemilović 2, Grgić, Ižaković, M. Kovačević i Omerović). Limači su goste iz Našica ispratili sa 14:0 (Janjić, Ljubojević, Momčilović i Sabo 2, Galić, Kovač, Marković, Mihaljević, Posavec i autogol), a bolji od NAŠK-a su bili i Predpočetnici pobjedom od 13:0 (Ižaković 4, Božić, Gagulić i Matić 2, Bertić, Korman i Mrkonjić).

Nastavljeno je i natjecanje „Pilot lige“ za Mlađe pionire, ovaj puta turnirom u Pleternici. Momčad Osijeka ostvarila je dvije pobjede u dva nastupa. Protiv požeške Slavonije je bilo 4:0 (Budiša, Damjanović, Matković i Ivančan), a isti je rezultat bio i u ogledu sa domaćom Slavijom (Antoljak, Damjanović, Matković i Pavličić).

Pregled svih rezultata:

Juniori – Hajduk 0:1

Split – Pioniri 1:1

Split – Kadeti 1:0

Kadeti II – NAŠK 7:0

Pioniri II – NAŠK 5:1

Grafićar – Mlađi pioniri 0:5

Grafičar – Početnici 0:8

Slavonac – Mlađi pioniri II 1:9

Slavonac – Početnici II 0:10

Limači – NAŠK 14:0

Predpočetnici – NAŠK 13:0

Mlađi pioniri – Slavonija 4:0

Mlađi pioniri – Slavija 4:0

Bodovno stanje i detaljnija izvješća s utakmica naših mlađih kategorija možete provjeriti na sljedećim linkovima:

 

Juniori

Kadeti

Pioniri