Bijelo-plavi su u državnom prvenstvu u futsalu gosti Potpićana u Labinu, gdje vide priliku za nove bodove.

Nakon što je hrvatska reprezentacija osvojila prvo mjesto na turniru u Kini, nastavlja se državno prvenstvo u futsalu. Osječani su na Dalekom istoku imali čak trojicu svojih igrača u nacionalnoj selekciji: Gordana Duvančića, Andreja Pandurevića i Matiasa Mijića, koje zajedno sa suigračima u našem prvoligašu ovoga petka očekuje dvoboj protiv Potpićana u Labinu.

Osijek Kelme je u prva dva kola osvojio maksimalnih šest bodova, svladavši prvo u gostima Vrgorac, a potom i dubrovački Square na domaćem parketu. Što se tiče Potpićana, Labinjani su doživjeli vrlo uvjerljive poraze od Alumnusa i Uspinjače, primivši u te dvije utakmice čak 17 golova! Nadamo se, stoga, da će Bijelo-plavi nastaviti pobjedničku seriju.

Košarkaši domaći u Gradskom vrtu

Što se tiče ostalih osječkih prvoligaša, ovoga će vikenda u dvorani Gradski vrt igrati košarkaši Vrijednosnica Osijek. Oni su sezonu uspješno otvorili gostujućom pobjedom nad Zagrebom, a potom su doživjeli dva uzastopna poraza, prvo od Zaboka pred svojom publikom, a potom i u Rijeci od momčadi Škrljeva. Osječani u subotu od 16 sati dočekuju Jazine Arbanas iz Zadra, pa ih možete pogledati prije dolaska na nogometni ogled između Osijeka i Lokomotive.

Subota će proteći i u znaku gradskog kuglačkog derbija u kojem će snage odmjeriti Kandit i Osijek s početkom u 14,30 sati. Što se, pak, tiče našeg stolnoteniskog prvoligaša, on će istoga dana od 17 sati ugostiti momčad Obrtničke škole iz Slavonskog Broda, a igra se u dvorani Gradski vrt. Odbojkašice Osijeka igrat će tek u utorak protiv Mladosti u Zagrebu, dok je upitan termin odigravanja susreta između odbojkaša Murse i Mladosti Kaštela.