Osječani su zaigrali u rasporedu 3-4-2-1, bez klasičnih bokova, a Zekić je imao razloga biti zadovoljan.

Osijek je uvjerljivo svladao Lokomotivu, pa je i Zoran Zekić sa svojom momčadi zaslužio čestitke za još jednu dobru partiju i osvojene bodove. U istupu pred predstavnicima medija, prvo je spomenuo nešto iz obiteljskog okruženja...

Neka mi nitko ne zamjeri na malo privatnosti, ali bih posvetio ovu pobjedu svome sinu Filipu koji je proslavio 18. rođendan. Svojim igračima čestitam na bespoštednoj borbi, kao i na ispunjavanju taktičkih zadataka koje smo imali prigodu uvježbavati samo jedan dan. Vidjeli ste da smo igrali u formaciji 3-4-2-1 što je meni izgledalo dosta dobro, te smo uz neke sitnije pogreške odigrali jako pametno. Lokomotivu smo limitirali u puno toga i naravno da moram biti zadovoljan. Hvala i našim navijačima koji su nam dali potreban impuls u prvih desetak, petnaestak minuta drugog poluvremena. To nam je baš u tim trenucima bilo potrebno i navijači su, također, velika snaga Osijeka u HNL-u.

Značajan impuls s pričuvne klupe

Zekić je bio vrlo zadovoljan učinkovitošću svojih igrača, a osvrnuo se i na neke pojedinačne nastupe:

Zabili smo tri gola, a bilo je uz to još nekoliko dobrih šansi. Plod je to i taktike, upornosti i požrtvovnosti mojih igrača, posebno onih u veznom redu koji su se „pokidali“ i osvojili puno takozvanih ničijih lopti. S Bobanom sam obavio razgovor dan uoči utakmice i objasnio mu što od njega očekujem u ovom dvoboju. Bio je odličan na Rujevici, sada smo željeli njegovu silinu i prodornost ulaskom s klupe i to smo dobili. Marić je svoj dio također dobro odradio, postigao je gol, zadržao loptu u nogama kada je trebalo iako je kod njega vidljivo da nije u bajnom tjelesnom stanju. Ejupija za sada ne ide, ali nam je tijekom sezone dosta toga donio i očekujem da će u sljedećim susretima biti u onom izdanju, kao u europskim utakmicama. S Jamborom sam jako zadovoljan, ispunio je sve moje zahtjeve i opravdao uvrštenje u početnu momčad.

Gosti previše komplicirali

Trener Lokomotive Mario Tokić sportski je priznao poraz, čudeći se načinu na koji je njegova momčad u tri navrata kapitulirala.

Prije svega želim čestitati Osijeku na zasluženoj pobjedi. Što se nas tiče, došli smo ovdje nastaviti našu pozitivnu seriju od četiri pobjede i dva remija u posljednjih šest nastupa. Međutim, imali smo previše individualnih pogrešaka u ovom susretu da bismo uspjeli izvući nešto protiv ovakvog Osijeka. Nadam se da smo ovako jeftino primljenim golovima ispucali kvotu gluposti. Inače, odigrali smo dosta dobrih 15-ak minuta u drugom dijelu i kada je mirisalo da bismo mogli nešto napraviti, primili smo pogodak iz prekida. Mi smo previše komplicirali u situacijama koje smo mogli puno jednostavnije rješavati na 20-25 metara od suparničkih vratiju, a bilo je i sebičnosti naših igrača kada je samo trebalo razigrati najbližeg suigrača do sebe i tada bismo dolazili u puno bolje šanse. Iako je Osijek apsolutno zaslužio pobjedu, mislim da je ona ipak previsoka.