Moldavci igraju vrlo uspješno u skupini Europske lige gdje nisu izgubili niti jednu od dosadašnje četiri utakmice.

Od igrača Osijeka na posudbi u drugim klubovima najviše uspjeha definitivno ima vratar Zvonimir Mikulić. Čuvar mreže moldavskog Sheriffa je odličan na vratima svog novog kluba, što se očituje i u nastupima Europske lige. Sheriff igra u F skupini ovoga natjecanja i još nije izgubio niti jednu od četiri dosadašnje utakmice, pa je drugi na tablici iza danskog Kopenhagena.

Prošloga tjedna moldavska je momčad slavila u gostima kod moskovskog Lokomotiva rezultatom 2:1, a velike zasluge za taj trijumf svakako ima i pouzdani osječki vratar. Sheriff je i dalje vodeći u nacionalnom prvenstvu, ponovno s najvećim i najrealnijim izgledima za osvajanje naslova prvaka. U inozemstvu je i Milovan Petrovikj koji nastupa za rumunjski Sepsi koji je proteklog vikenda poražen s uvjerljivih 3:0 u gostima kod Petrolula. Posuđeni veznjak Bijelo-plavih odigrao je svih 90 minuta.

Špoljarićev peti gol za Dugopolje


Imali smo dvojicu naših igrača i u subotnjem derbiju začelja HNL-a između Cibalije i Istre 1961 u kojem su gosti slavili sa 4:1. Za Puljane je cijeli susret odigrao iskusni Aljoša Vojnović, dok je na suprotnoj strani također od početka do kraja dvoboja na terenu bio mladi napadač Tomislav Štrkalj. Na drugoligaškim terenima iskazao se Josip Špoljarić koji je postigao svoj peti ovosezonski pogodak u dresu Dugopolja koji je svladao Solin u gostima s 1:0.

Špoljarić je bio najzapaženiji pojedinac utakmice, a u trećoj minuti sudačke nadoknade zamijenio ga je još jedan Osijekov igrač na posudbi u Dugopolju, Benjamin Ždinjak. Mihael Klepač je igrao do 87. minute u momčadi trenera Miroslava Bojka. Vrlo dobru partiju pružio je i vratar Borna Žitnjak koji je sačuvao mrežu Šibenika u gostima kod Hajduka II gdje su Šibenčani slavili s 1:0. Cijeli susret odradio je i Robert Ćosić, dok je Mihael Pongračić ostao na klupi gostujuće momčadi.