Sve do 86. minute Osijek je i s igračem manje imao neriješenih 1:1, da bi u samoj završnici primio dva pogotka.

Obično se kaže da svaka utakmica posluži nekoj svrsi, pa ćemo u tom kontekstu vrednovati i nastup naše momčadi u prijateljskom odmjeravanju snaga s mađarskim Haladasom VSE. Rezultat je bio 3:1 za domaćina, baš kao i prošloga petka u Zaprešiću, što sigurno ljuti trenera Zorana Zekića jer ni on, kao ni bilo tko drugi, nije ravnodušan kada se gubi. Bez obzira što nerijetko znamo konstatirati kako Osijek ima prilično širok igrački kadar, izostanak većeg broja inače standardnih prvotimaca ponekad mora ostaviti traga.

U Szombathelyju nije bilo Šorše, Bočkaja, Grezde, Baraća i Mudražije, dok je Lopa mogao odigrati samo jedno poluvrijjeme uslijed ozljede koju je zadobio u prvom dijelu. Osim toga, na konačan je rasplet svakako utjecala i činjenica da su gosti od 56. minute igrali bez isključenog Šimuneca koji je skrivio prekršaj u trenutku kada je domaći napadač bio u vrlo izglednoj situaciji za pogodak...

Zekić nije razriješio dvojbe

Doduše, Osječani su se i s igračem manje na terenu dobro postavili, u promijenjenoj formaciji, s trojicom igrača u zadnjem redu, a pokleknuli su u posljednjih pet minuta kada je Haladas uspio postići dva pogotka i na kraju ostvariti pobjedu. Bila je to nagrada domaćinu na upornosti i velikoj želji da svečanost otvorenja novog Sportkomplexuma obilježi i pozitivnim rezultatom. Zekiću su, pak, ostale dvojbe vezane uz sastav kojega planira suprostaviti Cibaliji u idućem prvenstvenom dvoboju.

Naime, u slavonskom derbiju neće biti Hajradinovića, Bobana, Lukića i Pušića, pa stručni stožer traži neka nova rješenja, posebice u sredini terena. Provjera u Szombathelyju nije u tom smislu razriješila dvojbe, budući da je osječki trener ipak više očekivao od igrača koji su u srijedu navečer dobili njegovo povjerenje i nastupili od prve minute.

Dojmljivo otvorenje Sportkomplexuma

Unatoč porazu, dojmovi s novog stadiona Haladasa ostali su pozitivni. Bilo je zadovoljstvo zaigrati na otvorenju, a domaćin zaslužuje pohvale i čestitke za uzornu organizaciju cjelokupnog ceremonijala svečanog otvorenja. Kroz jednostavni, a opet zanimljivi i zabavni program mogli smo saznati nešto i o povijesnim i kulturnim vrednotama Szombathelyja koji ima 80-ak tisuća stanovnika.

Tamošnji su ljubitelji sporta dobili vrlo lijep stadion, uz kojega je i sportska dvorana, a nama će ostati u sjećanju da je NK Osijek bio gost u prvoj službenoj utakmici na Sportkomplexumu, u izravnom prijenosu na mađarskoj televiziji. Svaki ljubitellj nogometa mora se osjećati ugodno u takvoj areni, a veseli nas činjenica da će i naš Klub u bliskoj budućnosti započeti s izgradnjom novog stadiona, pa će i Osijek dobiti – dimenziju više.