Rekorder po broju nastupa za Bijelo-plave radi u Županijskoj upravi civilne zaštite u svom Orašju.

Igrač s najviše nastupa u dresu Nogometnog kluba Osijek je nezaboravni Bakir Beširević. I dalje će mnogi reći da je bio najbolji igrač izvan Hrvatske koji je nastupao za Bijelo-plave iako ga, zapravo, nitko i nikada nije smatrao strancem. Naprotiv, popularni je „Baka“ od samoga dolaska u Gradski vrt, pa do odlaska iz Osijeka bio i ostao istinski ljubimac navijača, ali i jedan od onih igrača koji su se itekako respektirali u osječkoj svlačionici.

U gradu na Dravi odigrao je deset sezona, sve dok nije došlo vrijeme za povlačenje iz ozbiljnog, profesionalnog nogometa. Karijeru je okončao u svom Orašju gdje je ostao i živjeti s obitelji.

A gdje ću, nego u svom kraju… U Osijeku sam u svemu uživao, bilo je to zaista lijepo i uspješno razdoblje. Imali smo odličnu momčad, bili smo prava klapa, a moglo se, iskreno govoreći, i zaraditi pristojno u to naše vrijeme. Osvojili smo i Kup Hrvatske, bili jesenski prvaci jedne sezone, borili se za vrh tablice i odlično igrali u Europi, pa ću se uvijek rado prisjetiti tih vremena, rekao je Beširević.

Završio i trenersku karijeru

Bakir radi u Županijskoj upravi civilne zaštite, u tamošnjem operativnom centru i nogometu mu više nije životni prioritet.

Bio sam pomoćni trener u Orašju, pomoćnik Davoru Mladini kada smo osvojili Kup BiH 2006. godine. Imam položenu B licencu, ali sam prekinuo daljnje nogometno školovanje jer sam sve teže uspjevao uskladiti poslovne i sportske obveze. Kasnije sam preuzeo nižerazredni Hajduk, međutim, nisu mi se svidjele neke stvari na terenu i izvan njega, pa si nisam želio dopustiti živciranje. Sada sam samo gledatelj i tako se najbolje osjećam.

Zekić je odličan trener!

Na pitanje da prokomentira uspon svog nekadašnjeg kluba, čiji je ostao navijač, Beširević je sa zadovoljstvom ustvrdio:

Drago mi je zbog svega pozitivnog što se događa u Gradskom vrtu. Vidi se da je nova uprava sposobna i da čini iskorak u svakom smislu, ne samo onom rezultatskom. Veseli me ta vizija koju imaju ljudi koji su preuzeli Klub i očito ga dobro vode. I momčad je kvalitetna, a Zekić je pokazao da je odličan trener! Sviđa mi se kod njega što ne upada ni u kakve euforije, što je uvijek čvrsto na zemlji i ne zalijeće se u nekakvim najavama i prognozama. Što se tiče slavonskog derbija, jasno da je Osijek veliki favorit i da očekujem njegovu pobjedu, zaključio je rekorder po broju nastupa za NK Osijek.