Trener Osječana upozorava da s Vinkovčanima neće biti lako, ali i ne bježi od uloge favorita koju imaju Bijelo-plavi.

 Dan uoči ogleda između osječkog i vinkovačkog prvoligaša u Gradskom vrtu, uobičajenu je konferenciju za novinare održao trener Bijelo-plavih Zoran Zekić. Uvodno je pred izvjestiteljima istaknuo:

Slavonski derbi i kod mene izaziva dosta znatiželje u smislu onoga što želim vidjeti od svoje momčadi. Imali smo dva tjedna, tijekom reprezentativne stanke, da se što bolje pripremimo za ovu utakmicu, a u subotu ćemo vidjeti koliko smo u tomu uspjeli. Pritom mislim na one zahtjeve koji nas očekuju u smislu odgovora na Cibalijinu postavljenu obranu, kao i na njihove protunapade i prekide. Imali smo kontrolnu utakmicu prošloga tjedna u Szombathelyju, koja baš i nije bila uspješna za nas, ali smo nakon toga na svakom treningu nastojali ispraviti ono što nije bilo dobro i mislim da sutra ne bi trebalo biti nikakvih upitnika kako bismo trebali igrati i postaviti se na terenu. Doduše, imamo izostanaka zbog kartona, a nadam se da će oni koji su se proteklih dana potužili na neke sitnije ozljede biti u kadru, pa ćemo nakon posljednjeg treninga odlučiti tko će započeti utakmicu.

Bodovi su prioritet

Zekić ne bježi od toga da je njegova momčad po svemu favorit u odnosu na protivnika koji je u opasnoj zoni, a nada se i kako će Bijelo-plavi igrom udovoljiti očekivanjima navijača:

Prije svega očekujem pobjedu, a dakako da bih volio da ona bude ostvarena kroz dobru i efikasnu igru. Isto tako, respektiram protivnika koji nam stiže u goste, uostalom, slavonski derbi je uvijek takav da je sve rezultatski moguće. Znam s kojim će oni nabojem ući u ovaj susret, na meni je da na to ukažem svojim igračima. Iako u sportu nema nikakvih osveta, činjenica je da su nam Vinkovčani veliki dužnici jer su nas ljetos pobijedili na svom terenu. Tada su iskoristili sve naše slabosti uz odličan nastup kojega su prezentirali.

Izvjesno je kako se u početnu jedanaestoricu Osječana vraća kapetan Borna Barišić:

On nije u potpunosti spreman, trenutno je na nekih 70 posto, ali je i u takvom stanju vrlo bitan za našu igru. Nadam se da će se podignuti u tjelesnoj spremi do kraja polusezone i da će biti na tragu onoga što je pokazivao dok se nije ozlijedio. Znamo koliko je Borna bitan za našu momčad i drago mi je što ga nakon dužeg vremena imamo na raspolaganju.

Nastaviti domaću seriju pobjeda

Nikada osječki kormilar ne upisuje bodove unaprijed, bez obzira s kime se igra i na čijem terenu. No, jasno je da ga u subotu zanima isključivo pun pogodak…

Prosuli smo već puno bodova, doduše, dosta smo ih i uzeli tamo gdje možda nitko nije ni planirao. Nadam se da ćemo s novom domaćom pobjedom ostati u vrhu tablice, na mjestu kojega trenutno zauzimamo. Sigurno je da smo favoriti i zbog kvalitete igračkog kadra i zbog činjenice da smo domaćini. Imamo lijepu pobjedničku seriju u Gradskom vrtu i želimo nastaviti u istom ritmu.