Dugo su Bijelo-plavi lomili otpor gostiju i u 74. minuti konačno poveli, ali je protivnik odmah uspio izjednačiti.

Kada bi favoriti uvijek pobjeđivali, nogomet definitivno ne bi bio tako zanimljiv. Nažalost, Osijek se malo češće ove sezone ne uspjeva „othrvati“ protivnicima iz donjeg dijela tablice, kakav je i Cibalia koja je osvojila bod u Gradskom vrtu. Pišući najavu utakmice isticali smo kako je za našeg prvoligaša svaki ogled u HNL-u podjednako zahtjevan i da će takav biti i slavonski derbi, što se u konačnici i potvrdilo.

Nije pritom bila ključna niti inicijativa i nadmoć koju je domaćin konstantno imao, niti puno veći broj opasnih situacija i prigoda pred vratima gostiju, niti neusporediv omjer pokušaja kroz izravne udarce. Nije to ono što se na kraju vrednuje, pa su Vinkovčani izdržali 95 minuta u podređenom položaju, dobro se branili, a jednu od rijetkih šansi su iskoristili, što im je bilo dovoljno da izbjegnu poraz.

Koštao ih trenutak nesmotrenosti

Nisu Osječani loše otvorili utakmicu, naprotiv. U prvih dvadesetak minuta imali su nekoliko vrlo opasnih pokašaja, stvarajući konstantni pritisak. Šteta je što u tom razdoblju igre nisu uspjeli doći do pogotka jer bi tada i Cibalia morala biti otvorenija, a time i puno ranjivija. Kada se otišlo na odmor netaknutih mreža, znalo se da će to u nastavku susreta biti još teža zadaća za Bijelo-plave jer im se upola skratilo i vrijeme koje im je preostalo da bi učinili nešto konkretno.

I kada je ta nadmoć, napokon, u 74. minuti urodila plodom, a Marić lijepo pogodio glavom za vodstvo, uslijedio je trenutak nesmotrenosti koji je presjekao domaćina. Barać je loše procijenio jednu, činilo se bezopasnu loptu koja mu je išla na glavu, osječka je obrana ostala loše postavljena što je omogućilo Kordiću da izbije sam ispred Malenice i lagano ga prebaci za izjednačenje. Tako su Vinkovčani opet vratili sve na početak u rezultatskom smislu, a svi pokušaji domaćina da ipak dođe do pobjede više nisu bili ubojiti i učinkoviti.

Šubarić je spašavao goste

Imali su gosti na svojim vratima iznimno raspoloženog Šubarića koji ih je spašavao u više kritičnih situacija, a obranio je i jedanaesterac Barišiću na samome početku drugog poluvremena. Dosta su mu pomogli i visoki stoperi Ikić i Peričić koji su izgubili samo jedan zračni dvoboj u svom šesnaestercu, u trenutku kada su primili pogodak. A na drugoj strani, Osijek je imao nekolicinu igrača koji se nisu uspjeli nametnuti suparniku na svojim pozicijama, uz sada već ozbiljnu golgetersku krizu Ejupija čiji golovi nedostaju našem prvoligašu.

Kružili su osječki veznjaci i napadači oko vinkovačke obrambene utvrde, no izostao je onaj vic u igri i nekakav individualni potez kojim bi se nadmudrila gostujuća zadnja linija, a nije bilo ni snage i probojnosti u završnici. U tom kontekstu Osječanima su svakako nedostajali Hajradinović i Boban, upravo u tim elementima nogometne igre. Još su dva boda neočekivano ispuštena, ali se muče i drugi konkurenti za Europu, što je potvrda da je svaka utakmica novo iskušenje i da nema prostora niti za najmanje opuštanje.