Osijek Kelme i „Brokeri“ doživjeli ipak očekivane poraze, a vrijedne pobjede ostvarile su odbojkašice i kuglači Osijeka.

Protekli vikend bio je polovično uspješan za osječke prvoligaše. Nažalost, četvrti uzastopni poraz doživjela je momčad Osijek Kelmea u državnom prvenstvu u futsalu. Ovaj puta bilo je to na domaćem terenu od ekipe Novo vrijeme Apfel iz Makarske koja je u Zrinjevcu slavila sa 4:1. Uvjerljivo su izgubili i košarkaši Vrijednosnica Osijek na gostovanju kod Cibone.

Bilo je 86:61 za višestrukog prvaka Hrvatske. Domaći teren i objektivnu prednost što se kvalitete tiče u odnosu na protivnika, iskoristile su odbojkašice Osijeka koje su u Gradskom vrtu svladale Novu Gradišku s maksimalnih 3:0 u setovima. Tako su Osječanke na najbolji način najavile svoju ovosezonsku europsku premijeru koja ih u srijedu navečer očekuje protiv austrijskog Sokol Schwechata u Challenge Cupu. Odbojkaši Murse nastavili su negativnu seriju u borbi za bodove te su poraženi od Centrometala u Nedelišću s 3:1.

Nogometašice ne posustaju

I dalje su od svih osječkih sportskih kolektiva najuvjerljivije naše nogometašice koje gotovo u svakoj utakmici postižu dvoznamenkasti broj golova, a tako je bilo i u nedjelju protiv Neretve na Mačkamami. O odnosu snaga najbolje svjedoči rezultat 10:0. Uspješan nastup imali su i stolnotenisači Vodovod Osijeka koji su svladali Podravku u Koprivnici sa 4:1 i zadržali se u gornjem dijelu tablice.

Što se tiče kuglačkog vikenda, od tri osječka kluba u Prvoj ligi pobjedu je ostvario jedino Osijek i to na Pampasu protiv splitskog Mertojaka u derbiju 9. kola. Domaćin je nadigrao ozbiljnog kandidata za prvaka rezultatom 6:2. Kandit je poražen u Splitu od tamošnjeg Poštara s 5:3, a isti je ishod bio u susretu kuglačica Osijeka i ekipe Splita u kojem su slavile Splićanke.