Makedonac standardno igra u rumunjskom Sepsiju, dok je Mikulić stalno na vratima moldavskog Sheriffa.

Od igrača Osijeka na posudbama u drugim klubovima i dalje najzadovoljniji rezultatima svoje momčadi može biti naš iskusni vratar Zvonimir Mikulić. On čuva mrežu moldavskog prvaka Sheriffa koji je u derbiju kola u gostima svladao drugoplasirani Milsami s 2:0 i pobjegao mu na osam bodova razlike. Mikulić nije bio besposlen u ovom susretu, bilo je nekoliko opasnih situacija pred njegovim vratima, ali nije primio pogodak.

Veznjak Milovan Petrovikj pokušava sa suigračima iz rumunjskog Sepsija uhvatiti priključak s klubovima koji su izvan opasne zone, ali im to baš i ne uspjeva. Proteklog vikenda imali su derbi začelja na domaćem terenu s pretposljednjim GAZ Metanom, a rezultat je bio 0:0. Potencijalni makedonski reprezentativac na terenu je proveo svih 90 minuta.

Klepač strijelac za Dugopolje

Aljoša Vojnović odigrao je cijelu utakmicu u porazu njegove Istre 1961 protiv Hajduka u Puli 1:3, dok Tomislava Štrkalja, zbog ozljede ramena, nije bilo u sastavu Cibalije u slavonskom derbiju s našim Osijekom (1:1). Kada je riječ o drugoligaškom natjecanju, imali smo trojicu igrača u početnoj jedanaestorici Dugopolja na gostovanju kod zagrebačke Kustošije.

Špoljarić i Klepač igrali su od početka do kraja susreta, dok je Ždinjak igru napustio u 63. minuti. Klepač je bio strijelac izjednačujućeg pogotka za 1:1, ali je domaćin u samome finišu uspio doći do pobjede od 2:1. Imali smo dvojicu Osječana i u ogledu Sesveta i Šibenika koji je završio remijem 2:2. U šibenskim redovima na vratima je standardan Borna Žitnjak, a 90 minuta je odigrao i stoper Robert Ćosić. U sastavu, niti na klupi, nije bilo Mihaela Pongračića.