Igrači i suci na teren su izašli u majicama s natpisom „Nikad Slavonija zaboravit' neće“.

Slavonski derbi u Gradskom vrtu odigran je u ozračju obilježavanja Dana sjećanja na vukovarsku tragediju iz Domovinskog rata. Grad-heroj i njegovi poginuli branitelji svima su nam te subote bili u mislima, a i koreografija je na osječkom stadionu bila prilagođena datumu koji je za suverenu Hrvatsku itekako bitan. Igrači Osijeka i Cibalije, zajedno sa sucima utakmice, na teren su izašli u majicama „Nikad Slavonija zaboravit' neće“, a na travnjaku je bila velika zastava posvećena Vukovaru i njegovim herojima.

Na atletskoj stazi ispred južne tribine upaljenim lampionima je „ispisano“ Vukovar, a predstavnici osječkog i vinkovačkog prvoligaša položili su i vijenac, zajedno s legendarnim vukovarskim braniteljem Zvonimirom Kološnjajem – Rodom, odajući počast onima koji su položili živote boreći se za slobodu Vukovara, Slavonije i Hrvatske.

Dresovi za Lončariće

Darivali smo ovaj puta dječake iz Škole nogometa NK Slavonija Ivanovac koji su dobili lopte, a imali su priliku izaći na travnjak s nogometašima Osijeka i Cibalije.

 

Mala je svečanost bila i tijekom odmora između dva poluvremena. Tada je publika pljeskom pozdravila vrlo uspješne mlade veslače Iktusa, braću blizance Antona i Patrika Lončarića koji su ljetos na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Litvi osvojili zlatnu medalju u dvojcu bez kormilara. Napadač Bijelo-plavih Mirko Marić uručio im je prigodne poklone među kojima su bili i dresovi s njihovim prezimenom i brojevima 6:51, što je vrijeme koje su Lončarići ostvarili u svojoj pobjedničkoj, finalnoj utrci na spomenutom natjecanju.