Utakmice na domaćem terenu odigrat će košarkaši Vrijednosnica Osijek te naše odbojkašice i stolnotenisači.

Ovaj sportski vikend naših prvoligaša otvorila je momčad Osijek Kelmea koja je u petak navečer na domaćem terenu ugostila prvaka Hrvatske u futsalu, zagrebački Nacional. Gosti su u vrlo zanimljivom i do kraja neizvjesnom susretu slavili sa 4:3, što je sada već šesti uzastopni poraz Bijelo-plavih u državnom prvenstvu. U subotu će osim nogometaša Osijeka i Slaven Belupa u borbu za bodove još neki naši klubovi koji se natječu u prvoligaškoj konkurenciji. Košarkaši Vrijednosnica Osijek od 16,30 sati u maloj dvorani Gradski vrt dočekuju zagrebačku Hermes Analiticu koja im je izravan konkurent iz donjeg dijela tablice, pa je pobjeda itekako važna Krstićevim izabranicima.

„Osijek boxing open“ u Gradskom vrtu

Na domaćem parketu igrat će i odbojkašice Osijeka koje su nas ugodno iznenadile plasmanom u šesnaestinu finala europskog Challenge Cupa. Sada nastavljaju prvenstvenu utrku i to susretom protiv bolje plasirane ekipe Rijeke, također u Gradskom vrtu, s početkom u 19,30. Riječanke objektivno imaju ulogu favorita jer su ove sezone već slavile protiv Osječanki, ali su tada imale prednost domaćeg terena.

Što se tiče odbojkaša Murse, oni ove subote gostuju kod zagrebačkog Medicinara kojega su na startu sezone u Osijeku svladali s maksimalnih 3:0 u setovima. Stolnotenisači Vodovod Osijeka ugošćuju vodeći Libertas iz Dubrovnika, a dvoboj počinje u 17 sati. Najavljujemo i zanimljivu boksačku manifestaciju koja će se u nedjelju održati u našem gradu, u dvorani Gradski vrt. Riječ je o petom „Osijek boxing Openu“ u organizaciji BK Osijek, a natjecanje počinje u 17 sati. Nastupit će boksači iz Hrvatske, Srbije i Slovenije.