Naš nekadašnji čuvar mreže s litvanskom Suduvom je osvojio naslov prvaka, a imao je i prilično uspješno europsko ljeto.

Ivan Kardum, bivši vratar našeg Kluba, proteklih je dana posjetio svoje nekadašnje suigrače, trenere i prijatelje u Gradskom vrtu. Iskusni se vratar može pohvaliti titulom prvaka Litve koju je osvojio sa svojom Suduvom iz Marijampolea. Kardum je u Litvi gotovo dvije godine, pritom je skupio 80-ak službenih nastupa, a stekao je i status zamjenika kapetana.

Sve je super, zaista se ne mogu požaliti! Klub je odlično organiziran, infrastruktura mu je vrhunska, uključujući i novi stadion na kojemu igramo. U cjelosti je natkriven tako da onaj hladniji dio sezone zapravo odradimo u „dvorani“. Nogometna sezona u Litvi traje od početka ožujka do kraja studenoga i nema nikakvih problema s terenima. Naprotiv, većiha su ih vrhunski, kao u ligama „Petice“, pričao nam je nekadašnji čuvar mreže Bijelo-plavih.

U Europi ispali tek od Ludogoreca

Što se tiče Suduve, Kardum ističe kako je klub 80 posto u privatnom vlasništvu, predsjednik Murauskas je, kaže, vrlo korektan, plaća im nikada nije kasnila ni dana, a korektni su i svi ostali…

Zaista su me dobro prihvatili, ljudi su ovdje prijateljski raspoloženi, tako da sam dogovorio produženje ugovora za još dvije sezone. Igra se Liga 8 u zadnje dvije godine, a četiri su kluba jača i kvalitetom i financijski od onih ostalih. To su, osim moje Suduve, još Žalgiris, Trakai i Atlantas koji su, kao i mi, u mogućnosti dovesti dobre strance. Evo recimo, moj klub je ispao tek u play-off rundi Europske lige u kojem nas je eliminirao bugarski Ludogorec. Žao mi je što i mi i Osijek nismo ušli u grupnu fazu natjecanja.

„Svaka čast Meštroviću i novoj Upravi“

I odmah smo se, dakako, dotaknuli Bijelo-plavih jer Ivan s velikim zanimanjem prati sve što se događa u Gradskom vrtu…

Naravno, stalno „zavirujem“ na klupsku web stranicu, pratim stream prijenose utakmica i mogu pohvaliti svoj bivši klub na velikom iskoraku u svakom smislu koji se ogleda i na društvenim mrežama. Ovo mi je sada kao u nekoj bajci i svaka čast gospodinu Meštroviću i novoj Upravi koji su NK Osijek podignuli iz pepela. Momčad se brzo uzdignula i sada je tamo gdje i mora biti – među četiri najbolje u HNL-u. To me veseli jer Osijek će uvijek biti moj grad i moj klub. S posebnim zanimanjem pratio sam europske dvoboje, poglavito one protiv bečke Austrije u kojoj sam proveo 2,5 godine. Tako je malo nedostajalo da i naši Osječani igraju u jednoj od skupina Europske lige što su i zaslužili po onome što su pokazali igrajući u napornim i teškim kvalifikacijama, zaključio je Kardum.