Podijeljeni su pokloni djeci, druženje je bilo ugodno, a ravnateljica Miranda Glavaš-Kul je puna hvale za NK Osijek.

Naši prvotimci Borna Barišić, Mile Škorić, Eros Grezda i Benedik Mioč, u pratnji trenera Zorana Zekića, direktora općih poslova Hrvoja Barišića te direktora marketinga Alena Nađsombata posjetili su Dječji dom „Klasje“ u Zagrebačkoj ulici. Pritom su svojim domaćinima podijelili poklone i s njima proveli ugodno vrijeme u druženju i zabavi. Ravnateljica Centra za pružanje usluga u zajednici Miranda Glavaš-Kul je tom prigodom istaknula:

To što su predstavnici našeg kluba ove godine napravili za Klasje, mi u našem Centru ne pamtimo i zaista su nas jako ugodno iznenadili! Doduše, suradnju smo očekivali jer je ona bila i najavljena, ali ovakvoj dimenziji potpore ipak se nismo nadali. Toliko je iskazane ljubavi i razumijevanja za nas i našu djecu, kojoj su nogometaši uzor i tako treba i biti. Ovdje kod nas igrači dolaze ne samo kao nogometni profesionalci, nego prije svega kao dobri i plemeniti ljudi koji odvajaju dio svoga slobodnoga vremena da bi djeci uljepšali trenutke u našim prostorima.

Svakom djetetu poklon za rođendan!

Ravnateljica Centra za nezbrinutu djecu je spomenula još neke konkretne oblike i primjere suradnje, odnosno inicijative našeg prvoligaša:

Suradnja traje već duže vrijeme, no ove je godine intenzivirana. Mi smo redovito odlazili na utakmice u Gradski vrt, djeca su nam izvodila igrače na teren što je za njih bio izniman događaj i vjerujte da se noć ranije nije spavalo u iščekivanju toga događaja. Osim toga, kada smo bili domaćini drugim dječjim domovima igrali smo utakmice na terenima NK Osijek, koji nas je pritom i počastio. Bilo je to lijepo ne samo nama, nego i djeci iz Lipika, Vinkovaca i Slavonskog Broda koja su nam dolazila u goste. Imali smo i navijački korner u našem Centru kada bi Bijelo-plavi igrali u gostima, pa smo zajedno s nekim igračima koji tada nisu nastupali zajednički gledali utakmice i opet se podružili. U volonterskoj akciji nogometaši su nam pomogli u uređivanju našega dvorišta, dakle bilo je niz zanimljivih akcija. No, trajna poveznica i ljubav očitovala se u tomu da je Nogometni klub Osijek svakom djetetu koje boravi u Domu kupio rođendanski poklon! Imali smo više od 140 djece, a to nikako nije zanemariva brojka, izdvojeni novac i sama organizacija takve, uistinu hvale vrijedne inicijative. Svaka im čast na trudu i dobroj volji, zaključila je Glavaš-Kul.