Trener Osijeka vjeruje kako će njegova momčad opet biti razigrana, ali i upozorava da je Rudeš neugodan takmac.

Konferencija za novinare trenera Bijelo-plavih Zoran Zekića uoči subotnjeg prvenstvenog ogleda s Rudešom opet je bila dobro posjećena od strane predstavnika medija. Osječki je kormilar svoju redovitu obvezu odradio u dobrom raspoloženju, nadajući se da će isto tako biti i nakon predstojeće utakmice.

Stanje u svlačionici je dosta dobro, osim Bobana svi su u kadru i treniraju, koncentrirani su i raspoloženi te imaju veliku želju ponoviti ono što smo pokazali i napravili u susretu protiv Slaven Belupa. Trebamo opet pokazati onakav pristup, htijenje, a u konačnici i kvalitetu koju smo tada prezentirali da bismo osvojili nove bodove. Znamo da igramo s protivnikom kojega nismo uspjeli pobijediti ove godine, a usudio bih se reći da je Rudeš u dvije prethodne utakmice bio i bolji takmac u odnosu na nas. Ne treba od toga bježati, a zašto je to bilo tako, želim i ja saznati u razgovoru sa svojim igračima uoči subotnjeg dvoboja.

Upitnik oko Barišićeva nastupa

Što se tiče početne jedanaestorice, Zekić je rekao da nema razloga ni potrebe mijenjati sastav koji je tjedan dana ranije pružio vrlo dobru partiju protiv Slaven Belupa:

Promjena prema svemu sudeći neće biti, a jedino je upitno hoće li naš kapetan Barišić biti spreman za nastup jer je osjetio probleme u listu. Ako ne bude mogao igrati, naći ćemo neko drugo rješenje, a nešto smo u tom pogledu već uvježbavali proteklih dana, pa ćemo vidjeti kakva će biti situacija na dan utakmice. Mislim da smo se u svakom smislu dobro pripremili za ono što nas očekuje na teškom i zahtjevnom terenu kakav će sigurno biti u subotu.

Rizik da, ne i i „divljanje“ po terenu

Bijelo-plavi su, baš kao i u prošlom kolu, opet spremni preuzeti potpuni rizik i maksimalno napadačkim pristupom krenuti prema novim bodovima…

Apsolutno, to je naša obveza na oproštaju od svojih navijača. Želimo bodove, želimo ostvariti što bolji plasman na kraju polusezone i moramo se tako postaviti u Gradskom vrtu, uz sav respekt prema Rudešu. Naravno da imamo i puno razloga za oprez jer je naš protivnik, osim nama, „otkinuo“ bodove i Dinamu, pobijedio Hajduka na Poljudu, tako da ne smije biti nikakvoga „divljanja“ na terenu. Mislim da je Rudeš svojim igrama svakako zavrijedio više bodova i ne smije nas nimalo zavarati njihova pozicija na tablici.