Zekićeva momčad i ovaj puta je bila rastrčana i razigrana, pa nije izostala uvjerljiva pobjeda.

Sigurnih i uvjerljivih 3:0 protiv Rudeša, uz ponovno dobru igru, sasvim su dovoljan razlog za nepritajeno zadovoljstvo trenera Osijeka Zorana Zekića. Iskazao ga je i na konferenciji za novinare po svršetku utakmice:

Sve čestitke mojim igračima, ponovno su odigrali jako dobru utakmicu! Žao mi je što pobjeda nije izražena još uvjerljivijim rezultatom, ne podcjenjujući time Rudeš. Imali smo pregršt šansi, opet smo pogađali i vratnice i čini mi se da što više radimo završnicu na treningu da smo slabiji u realizaciji. Teren je bio zaista zahtjevan, ali smo se jako dobro snašli i mislim da smo u svemu bili apsolutno bolji. Trebamo se sada pripremiti za Pulu jer je to sada možda i najzahtjevnije gostovanje. Istra je, naime, u velikim problemima i očekuje se da će se oni lako predati na terenu, međutim, uvijek se prisjetim naše situacije do ulaska novih vlasnika u Klub. Nikome nismo htjeli priznati da je bolji i borili smo se do kraja, tako da očekujem i Puljane u takvom izdanju.

Odlična reakcija nakon Hajduka

Zaključak i među novinarima je bio da se Osijek bitno uzdigao nakon poraza od Hajduka na svom stadionu. Zekić je o tomu rekao:

Složio bih se i dodao da smo ove dvije posljednje utakmice odigrali i najpametnije. Odradili smo točno ono što smo trebali i o čemu smo pričali prije ove subote. Činjenica je smo se u nekim stvarima podignuli nakon eliminacije iz Kupa, ali sam pogledao snimku našeg susreta s Hajdukom u Gradskom vrtu i opet ću ponoviti da smo mi i tada bili dominantni, imali sasvim dovoljno šansi, ali smo napravili previše pogrešaka zbog kojih smo kažnjeni. Nakon takvog šoka vratili smo se u odličnom izdanju protiv Belupa, a evo i s Rudešom je bilo na istoj razini. Vidio sam puno dobrih stvari, tako da mi je velika želja da nam momčad to ponovi i u Puli i da na odmor odemo sretni i zadovoljni. Raduje me i to što nakon ukupno šest primljenih golova protiv Intera i Hajduka u ovim zadnjim susretima nijednom nismo kapitulirali i takvu koncentraciju moramo zadržati.

Zadovoljstvo i pojedinačnim učinkom

Nije osječki kormilar bio zadovoljan samo kolektivnim pristupom i dobrom igrom cijele momčadi...

Ima tu puno igrača koji pokazuju jako dobar karakter. Evo Grezda ovaj puta nije bio nešto posebno raspoložen u igri, a opet, zabio je gol i onaj prvi namjestio. No, uvijek je rastrčan i borben. Osim toga, ne podcjenjujući ni u kojem slučaju one koji su igrali umjesto njih, nama je dugo vremena najveći nedostatak bio u izostancima kapetana Barišića i Šorše na kojega i dalje ne možemo računati. Diže nam se i Lopa, a žao mi je što Ejupi nije napokon zabio u onoj situaciji kada je pogodio vratnicu, baš ga neće. Međutim, to ne znači da neće zabiti u subotu u Puli.

Prije Zekića, pred izvjestiteljima je bio trener Rudeša, Španjolac Inaki Alonso koji je izjavio:

Nismo igrali loše, kako to pokazuje rezultat od 3:0. U prvom poluvremenu smo i mi imali neke dobre udarce, a kod vodstva domaćina 1:0 pogodili smo i vratnicu. Osijek je bio odličan u tranziciji, brzo nam je dolazio pred vrata i zabijao golove. Dobra su momčad i znaju iskoristiti svoje prilike, a mi olako primamo pogotke i ostajemo bez bodova.