I drugu uzastopnu prvenstvenu utakmicu u Gradskom vrtu Bijelo-plavi su odigrali vrlo dobro i kvalitetno.

U samoj završnici jesenskog dijela sezone u Hrvatski telekom Prvoj HNL nogometaši Osijeka ne samo da osvajaju bodove, nego je pritom i dojam kojega ostavljaju na terenu vrlo dobar. Pisali smo nakon pobjede nad Slaven Belupom da je igra bila na visokoj razini te da pobjeda niti jednog trenutka nije dolazila u pitanje, a isto možemo zaključiti i poslije uspješno odrađenog posla protiv Rudeša. Sada je pun pogodak ostvaren uz još jedan pogodak više u suparničkoj mreži, dok je ona osječka i ovaj puta ostala netaknuta. Dakle, u posljednjih 180 minuta na domaćem terenu Osječani su ostvarili maksimalan učinak uz gol-razliku 5:0 i dosta pohvala na adresu Zekićevih izabranika. Računajući i onaj prvenstveni ogled s Hajdukom na Poljudu, u kojem su Bijelo-plavi nes(p)retno primili izjednačujući pogodak u sudačkoj nadoknadi vremena, neki će reći da je zapravo šteta što je preostalo samo još jedno kolo do odlaska na zimski odmor...

MEĐUNASLOV = Šansi je (opet) bilo napretek

Ne treba zanemariti činjenicu da Osijek u ranijem tijeku sezone nije uspio pobijediti ni Koprivničane ni novog prvoligaša iz Zagreba i da je sva tri puta s njima remizirao, uz napomenu da je suparnik uvijek prvi dolazio u vodstvo. Sada su okolnosti ipak bile drugačije, naš je prvoligaš potpuno diktirao tempo u obje utakmice, a kao i sedam dana ranije – opet su se nizale prigode pred gostujućim vratima. Već u prvom poluvremenu imala je domaća momčad pet idealnih šansi za vodstvo, međutim, niti jednu nije uspjela iskoristiti.

U takvim okolnostima zna se pojaviti nervoza na terenu, a nestrpljivost biti kažnjena, ali su Osječani nastavili u istom ritmu i u drugom dijelu, pa nismo (pre)dugo čekali na pogodak. Zabio ga je spretni Mioč nakon lijepe akcije i Grezdine asistencije u 55. minuti. Mogao je Rudeš nakon toga izjednačiti nakon vrlo neugodnog udarca Kamenara iz daljine koji je završio na vratnici, no nije to poremetilo Barišića i suigrače u njihovom ritmu i konstantnim pokušajima da se dođe do povećanja vodstva.

Bočkaj je europski raritet!

Pritisak je materijaliziran i u 74. minuti, kada su za gol Grezde, iz slične situacije kao i prilikom Miočeve egzekucije, zaslužni bili Ejupi i Lopa, dakako uz prisebnog strijelca. Dojmljiv nastup osječke momčadi okončan je sjajnim golom Bočkaja iz slobodnog udarca u finišu susreta, tek što je mladi reprezentativac ušao u igru. Njegova je specijalnost još jednom došla do potpunog izražaja, pa je i šesti puta ove sezone zabio iz prekida, što je vjerojatno i europski raritet! Nakon Andore, Istre 1961, PSV-a, Rijeke i Zadra, naciljao je i Rudešovu mrežu, pa je Kohorta u njemu definitivno dobila novoga ljubimca kojemu se skandira s tribina.

Dakako da pohvale zaslužuju svi koji su dali svoj doprinos sigurnoj i više nego zasluženoj pobjedi. Šteta je samo što je Lopa (zbog one situacije kada je sudac Matoc njegov pad u šesnaestercu ocijenio simuliranjem) zaradio treći žuti karton zbog kojega mora propustiti gostovanje u Puli, baš u vrijeme kada je proigrao i opet postao bitna karika u sastavu Zorana Zekića.