Trener Bijelo-plavih ističe kako trenutna situacija u pulskom prvoligašu skriva i određene zamke...

Dan ranije nego li je uobičajeno trener naših nogometaša Zoran Zekić odradio je konferenciju za novinare u Gradskom vrtu, ovaj puta uoči gostovanja u Puli. Osječani na put kreću u petak u ranijim jutarnjim satima, pa je „pressica“ upriličena u četvrtak, a unatoč svemu onome što možemo pročitati u tisku i na portalima, a tiče se trenutne situacije u pulskom prvoligašu, osječki je kormilar vrlo oprezan…

Teško je nešto pametno reći uoči ove posljednje utakmice koja nas u subotu očekuje. Vidite i sami što se događa u Istri 1961, tako da je teško uopće i pretpostaviti u kakvom će oni sastavu istrčati i u kojem rasporedu zaigrati. I svi ti njihovi problemi mogu se reflektirati i na našu momčad, pa mi je o svemu tome teško slušati u pripremi za ono što nas tamo očekuje. Jasno je da se u takvim okolnostima krije i puno zamki, a to ne govorim zbog toga što se nečega bojim, nego se nikoga ni u kojoj situaciji ne smije podcijeniti, uvodno je istaknuo Zekić.

Pobjeda ne dolazi sama od sebe…

Što se sastava tiče, jasno je da će Zekić obaviti samo one promjene koje su uzrokovane višom silom jer mu je momčad vrlo dobro izgledala u posljednja dva domaća nastupa.

Da, ne bih zasigurno ništa mijenjao da su mi svi na raspolaganju. Barišić nije trenirao tijekom cijeloga tjedna i danas (četvrtak) ćemo vidjeti kakva će biti situacija s njim, hoće li biti spreman za nastup. Dakako da ne možemo računati na nezaliječenog Bobana i kartoniranog Lopu, a svi drugi igrači bi trebali biti u kadru. Od svih koji će nastupiti tražim maksimalnu mobilnost i ozbiljnost jer svaka utakmica nosi isti bodovni ulog, pa tako i ova. Svjesni su i naši nogometaši svega onoga o čemu sam uvodno govorio, jasno je da pobjeda ne dolazi sama od sebe i da se za nju moramo izboriti.

Nisu još na godišnjem odmoru

Trener Osijeka je pohvalio pristup svojih igrača koji iskazuju ozbiljnost u radu i znaju koliko bi im značio pun pogodak i u posljednjih 90 jesenskih minuta…

Dosta su dobro trenirali ovoga tjedna bez obzira na stanje travnjaka, ne samo na našim terenima u Gradskom vrtu nego i kod većine prvoligaša. I to mi je pokazatelj da su još uvijek „unutra“, da nisu već sada mislima na godišnjem odmoru, nego isključivo koncentrirani na ono što nas očekuje u Puli. Svi skupa moramo razmišljati jedino o pobjedi na kraju polusezone, zaključio je Zekić.