Riječ je o klubu iz istoimenog gradića koji je predgrađe Riminija koji ostvaruje čak 15 milijuna noćenja godišnje!

Predsjednik Uprave Nogometnog kluba Osijek i jedan od njegovih suvlasnika, Ivan Meštrović uskoro će preuzeti i jedan talijanski klub! Riječ je o Santarcangelu koji se natječe u Serie C i trenutno se nalazi u donjem dijelu tablice. Meštrović je odlučan ne samo stabilizirati klub nego, kao i u slučaju Bijelo-plavih, ostvariti značajniji iskorak u rezultatskom smislu…

Moja velika ljubav je Osijek, a Santarcangelo će biti moja mala „ljubavnica“. To je mali grad udaljen deset kilometara od Riminija koji je pravo turističko središte talijanskog sjevernog Jadrana. Formalni vlasnik kluba trebao bih postati za dva tjedna. Oni su talijanski trećeligaš, a njihova Serie C ima tri divizije sa po 20 klubova čiji je prosječan proračun tri do četiri milijuna eura, što nadilazi budžete većine naših prvoligaša, izjavio je Meštrović.

Novi veliki izazov

Čovjek koji je inicirao i omogućio uzlet osječkog prvoligaša dodao je kako ima vrlo ozbiljne planove u Italiji:

To je samo prvi korak u jednom širem projektu koji planiram, a to je fuzija Santarcangela s klubom iz većeg grada Riminija, čiji klub igra u Serie D. Od ta dva kluba želimo napraviti jedan veliki, uspješni, čije će središte biti u Riminiju. A to je grad od 150.000 stanovnika, s 1.200 hotela i čak 15 milijuna noćenja godišnje! Ta cijela regija Emilia Romagna žudi za kvalitetnim nogometom. To je svakako novi veliki izazov za mene.

Suradnja će biti vrlo uska

Dakako da se logično nameće i pitanje budućih odnosa Nogometnog kluba Osijek i Santarcangela…

Svi znamo što znači talijansko nogometno tržište. I utakmice nižih liga veliki su izlog za igrače, pa vjerujemo kako će to i nekim našim prvotimcima u NK Osijeku biti dobar izlog. U Italiji je nogomet religija i velika je stvar ući na ovaj način u tamošnji nogometni svijet. Što se tiče suradnje NK Osijek i Santarcangela ona će biti vrlo uska. Već ove zime tamo ćemo poslati neke naše igrače kako bismo im pokušali pomoći u borbi za plasman u Serie B.

Meštrović je i svojim poslovnim aktivnostima usko vezan uz Apeninski poluotok, a sada će to postati još intenzivnije:

Uskoro ću se preseliti i živjet ću u Italiji, pa će mi ta, uvjetno rečeno, “igračkica” u obliku Santarcangela dobro doći. Talijansko je nogometno tržište najjače u Europi i mislim kako sam došao na pravo mjesto u pravo vrijeme, dodao je predsjednik Uprave NK Osijek.