U srpnju 2016. Osijek je slavio na „Aldo Drosini“ s 1:0 u susretu koji je protekao u dominaciji Bijelo-plavih.

Pulski i osječki prvoligaš do sada su u Puli međusobno za bodove igrali 25 puta. Osječani su pritom ostvarili osam pobjeda, u šest navrata slavio je domaćin, dok je čak 11 utakmica završilo neriješenim rezultatom. Posljednji puta Istra 1961 i Osijek igrali su na „Aldo Drosini“ u 2. kolu ove sezone, tijekom mjeseca srpnja, a rezultat je bio neriješen 1:1. Domaćin je došao u vodstvo u 27. minuti golom Maksimovića, a za izjednačenje se, na svoj 21. rođendan, pobrinuo Bočkaj pogotkom iz slobodnog udarca u 83. minuti kada je lopta prošla kroz ruke i noge vrataru Ivušiću.

Perošević odučio pobjednika

Ovom prilikom prisjetit ćemo se pobjede koju su Bijelo-plavi ostvarili 16. srpnja 2016. godine, na samom otvaranju prošle sezone. Bijelo-plavi su slavili golom Peroševića postignutim već u 5. minuti. Tijekom cijeloga susreta Osijek je bio bolji i dominantniji, u dva navrata gosti su pogađali i okvir vratiju, a na ruku im je išlo i isključenje domaćeg napadača Gržana zbog dva žuta kartona u 52. minuti.

U sudačkoj nadoknadi drugu javnu opomenu dobio je i Štrkalj u osječkim redovima, a ishod je na kraju bio 0:1. I tada je za kormilom Osječana bio Zoran Zekić, a igrali su: Mikulić, Lukić, Barać, Matas, Arsenić, Petrovikj, Mioč (od 90. Špoljarić), Vojnović, Knežević (od 76. Mandić), Boban i Perošević (od 82. Štrkalj). Istru 1961 vodio je Andrej Panadić, a sastav Puljana je bio: Brkić, Žižić, Georgijev, Mišić, Min Hong, Polić (od 77. Ljubanović), Jurkić, Stepčić, Roce (od 69. Bouhna), Gržan i Collins.