Ne treba očekivati da će se Istra 1961 predati bez prave borbe na terenu koji bi mogao biti vrlo težak i zahtjevan za igru.

Na red je došlo i posljednje kolo prvog dijela Prvenstva Hrvatski telekom Prve lige. Uvjeti za igru sada su već na granici regularnosti, što je potvrdio i prekid utakmice u Koprivnici između Slaven Belupa i Lokomotive, zbog natopljenog travnjaka na kojem je bilo nemoguće privesti susret kraju.

I Osječane je u Puli dočekala kiša koja je padala tijekom petka popodne i u večernjim satima, pa je pitanje u kakvom će stanju biti i travnjak stadiona „Aldo Drosina“ na kojem će Bijelo-plavi“ svakako nastojati doći do još jedne pobjede u završnici polusezone. Uvjeti za igru će sigurno biti otežani, no pokazali su naši nogometaši da se i u takvim okolnostima mogu dobro snaći iako voda i blato na terenu ipak više odgovaraju takmacu koji se brani i prvenstveno čuva vlastitu mrežu.

 Nema kod Puljana bijele zastave

Logično je očekivati da će se Istra 1961 postaviti upravo tako na oproštaju od svojih navijača. Poznati su problemi s kojima se Puljani ove zime suočavaju, a nakon što ih je napustio veći broj prvotimaca. Dakako da se to mora odraziti i na kvalitetu njihove momčadi. No, sigurno domaćin ne misli samo nastupiti „reda radi“ i olako prepustiti bodove svome protivniku. Taj scenarij nije realno očekivati jer u pulskim redovima je ostalo barem 12-13 igrača koji su treneru Darku Raić-Sudaru na raspolaganju bili od početka sezone, pa će svakako pokušati barem ostati neporaženi. Osječani, pak, razmišljaju isključivo o pobjedi koja bi ih mogla ostaviti na drugom mjestu uoči odlaska na zimski odmor.

Dakako da je Osijek jači i bolji u odnosu na protivnika s kojim završava kalendarsku 2017. godinu. Uostalom naš prvoligaš trenutno ima 19 bodova više u odnosu na Istru 1961, no svi znamo da to uopće ne mora biti presudno. Na Zekićevim je izabranicima da maksimalno ozbiljno i angažirano uđu u ovaj dvoboj, baš kao i u posljednjim ogledima u Gradskom vrtu. U tom slučaju ni težak teren, ni borbeni domaćin koji neće istrčati s bijelom zastavom – ne bi ih smjeli zaustaviti u pobjedničkom pohodu.