Zekić je upozoravao da će to biti teška utakmica, što se i potvrdilo jer se domaćin ni trenutka nije predavao.

Nije Zoran Zekić mogao biti zadovoljan nakon remija u Puli. I sam je, kao i cijela momčad, očekivao i preostala dva boda, međutim, Osijek do njih ipak nije došao. Značajno oslabljeni, ali i vrlo borbeni pulski nogometaši izborili su za njih sasvim dobrih 1:1, a Osječanima pokvarili računicu na samome kraju jesenskog dijela Prvenstva.

Ne bih puno trošio riječi o ovoj utakmici. Iako smo, naravno, očekivali pobjedu, čestitat ću svojim igračima na svemu dobrome što su napravili tijekom polusezone, a bilo je puno lijepih trenutaka. U pogonu smo još od početka lipnja, s ovim teškim terenima u prosincu akumulirao se i umor, pa je dobro da nam svima slijedi odmor. Ne možemo ocjenjivati momčad na osnovu samo jednog susreta u kojem, nažalost, nismo bili pravi. A imali smo šansi, dobro smo krenuli u prvih dvadesetak minuta i propustili nekoliko jako dobrih prilika. Da smo zabili, vjerujem da bi se stvari razvijale na drugačiji način, nama u korist, ali nismo bili dovoljno odlučni ni u završnici, kao ni u sredini terena. Puno smo griješili, a ono čega sam se plašio prije početka susreta se, nažalost, ostvarilo. Na teškom terenu bili smo prilično „mlitavi“ s premalo raspoloženih igrača da bismo prelomili dvoboj u svoju korist. Primljeni pogodak bio je vrlo naivan, iako smo i mi izjednačili nakon njihove pogreške, izjavio je Zekić.

I Osijek je bio u sličnoj situaciji

Zekić je potom poneku rečenicu izgovorio i o Puljanima i njihovoj situaciji…

Čestitam svom kolegi i prijatelju Darku Raić Sudaru i njegovoj momčadi. Radili su proteklih mjeseci u nenormalnim uvjetima, a nisu se predali. Govorio sam uoči utakmice da smo i mi u Osijeku, ne baš tako davno, bili u sličnoj situaciji, pa smo u svaki susret ulazili s velikom željom i motivom, a tako su se i Puljani postavili i ponašali na terenu. Bilo bi mi žao da se Istra ne izvuče iz ovih problema jer najbogatija regija u Hrvatskoj svakako zaslužuje prvoligaša.

Raić-Sudar i dalje zabrinut

Darko Raić-Sudar je ponosan na svoje izabranike koji su smogli snage, unatoč svemu, hrabro odigrati posljednjih 90 minuta u ovoj godini.

Svaka im čast, zaista se nije bilo lako izdignuti iznad svih problema, a njih je napretek. Igrači koji su nam ostali na raspolaganju su pokazali da su pravi dečki i vjerovao sam da možemo ostati neporaženi, bez obzira na snagu i kvalitetu Osijeka. Imali smo i mi svoje lijepe prigode i kod 0:0 i nakon vodećeg gola, pa smo mogli i do pobjede. No, zadovoljan sam i neriješenim rezultatom jer nam svaki bod dobro dođe u borbi za opstanak. Što će biti dalje zaista ne znam, ali je činjenica da sam zabrinut za sudbinu Kluba. Još se ništa ne događa, tako da mi je teško reći na koje bi igrače mogao računati za nastavak sezone. Ostaje mi samo nadati se nekim pozitivnim promjenama, rekao je trener Istre 1961.