Ove je godine nastupio rekordan broj trkača, njih više od 400 u ukupno 18 kategorija.

Luka BatariloČerdić obranio je naslov pobjednika tradicionalne Novogodišnje utrke u gradu na Dravi. Bilo je ovo već 35. izdanje ove u Osijeku dobro prihvaćene sportsko-rekreativne manifestacije koja start i cilj ima ispred prostorija Veslačkog kluba Iktus na Promenadi. Ovaj puta je trčao rekordan broj sudionika, njih više od 400 u ukupno 18 kategorija, među kojima je bila i ona „Zdravko je krenuo“ u kojoj se trčalo na 500 metara. Organizator je ponovno bio Gradski savez za sportsku rekreaciju „Sport za sve“, uz pomoć Gradskog društva Crvenog križa, sponzorstvo tvrtke Ferivi Co, a pod pokroviteljstvom Grada Osijeka.

Probudio se u 11 i pobijedio!

Po vrlo ugodnom, lijepom vremenu dionicu dugu 3.200 metara oko mostova na Dravi kao i prošle godine najbrže je istrčao svestrani Luka Batarilo-Čerdić. Riječ je o nogometašu Čepina koji se bavio i atletikom, trenirajući u AK Slavonija Žito.

Zadovoljstvo je biti dijelom Novogodišnje utrke jer mi je zaista posebna! Mogu reći da je bilo teže obraniti naslov, nego ga prvi puta osvojiti. Inače, dovoljno mi je bilo pet sati sna nakon dočeka Nove godine u Tvrđi, probudio sam se u 11 i krenuo prema Iktusu, nadajući se da opet mogu pobijediti. I drago mi je da sam u tomu i uspio, rekao nam je ovaj student prve godine kineziologije.