Bijelo-plavi su i prošloga ljeta htjeli dio priprema provesti u „Zlatnoj dolini“, a sada će tu želju i ostvariti.

Srijeda je dan puta osječkih nogometaša u „Zlatnu dolinu“. Osječka će ekspedicija sedam dana provesti u Velikoj gdje će odraditi uvodni dio priprema za sve ono što Zekićeve izabranike očekuje u nastavku aktivnosti, do početka drugog dijela sezone. Direktora općih poslova i team managera Bijelo-plavih Hrvoja Barišića smo pitali zašto je izbor pao upravo na požeški kraj?

Vrijeme nam za sada ide u prilog, pa ne moramo ići predaleko od Osijeka da bismo odradili početnu fazu pripremnog razdoblja. U Velikoj ćemo, u okviru njihova stadiona, imati sve što nam je potrebno, od terena u vrlo dobrom stanju do fitness centra i teretane, a ukoliko će biti potrebno – na raspolaganju će nam biti i obližnja sportska dvorana. Na našu je odluku utjecala i činjenica da ne gubimo dva dana na putu, kao što je to bio slučaj kada smo se spuštali južnije, prema Jadranu ili Hercegovini. Ovo će nam biti mirna slavonska oaza na samo sat i pol vožnje od našeg grada.

Steći nove navijače u požeškom kraju

Barišić je rekao kako je Velika Osječanima bila aktualna i ljetos, na početku lipanjskih priprema.

Bilo nam je u planu otići barem na nekoliko dana u taj dio Slavonije, ali smo morali dosta rano početi pripreme zbog europskih kvalifikacija, pa nismo mogli uklopiti i Veliku u naš program. Sada imamo priliku i želim ovom prilikom zahvaliti općinskom načelniku Vladi Bobanu koji nas je pozivao u više navrata i zaista se zauzeo da dođemo u njihov kraj. Osim toga, naš je trener Zekić tamo ostavio dubok trag, bio je ljubimac navijača kada je igrao u Kamen Ingradu, što je samo dodatno učvrstilo naš stav i odluku o uvodnoj radnoj bazi.

„Tehniko“ našeg prvoligaša želio je još nešto naglasiti:

Voljeli bismo steći nove  navijače i simpatizere u Požeštini. Imamo tamo puno sportskih prijatelja, a želja nam je da i u „Zlatnoj dolini“  nastavimo širiti pozitivnu energiju ne samo na nogometnom terenu, nego i izvan njega. U svom smo gradu pokrenuli dosta toga, možemo i proširiti tu lijepu priču.