Izvjesno je da neće baš svi igrači Osijeka ostati u istim sredinama u kojima su bili jesenas…

 Uz momčad Osijeka na pripremama u Velikoj neizostavno je i Alen Petrović, sportski direktor našeg prvoligaša. Svjestan je i on da navijači sa zanimanjem prate sve aktualnosti oko mogućih dolazaka nekih novih igračkih pojačanja u Gradski vrt, ali nikada ne reagira „na prvu“. Neće ga ni znatiželja novinara koji svakodnevno prate Bijelo-plave natjerati da ponešto otkrije javnosti dok i najsitnija pojedinost nije baš do kraja definirana. To se ne odnosi samo na one igrače koje su Osječani, upravo preko sportskog direktora, kontaktirali i željeli bi ih vidjeti u svojim redovima u nastavku sezone, nego i na one koji imaju ugovor s Osijekom, a još je dosta upitnika oko toga komu će se priključiti do kraja siječnja.

Dosad je bilo 11 posuđenih igrača

Kao što je poznato, naš je prvoligaš jesenas imao 11 posuđenih igrača u drugim sredinama. Zvonimir Mikulić je vrlo uspješno odradio mjesece koje je proveo u moldavskom Sheriffu iz Tiraspola. Sada je opet na raspolaganju Zoranu Zekiću i stručnom stožeru, iako je moguće da opet krene na neku od inozemnih destinacija, posebice jer se iskazao braneći i u kvalifikacijama Europske lige. Milovan Petrovikj je standardno igrao za rumunjski Sepsi i realno je da tamo ostane do ljeta, baš kao i Aljoša Vojnović u pulskoj Istri 1961., naravno ukoliko situacija kod njih bude barem donekle normalna za nastavak natjecanja.

Tomislav Štrkalj i Zvonimir Filipović su bili u Cibaliji, no s njima postoje i neki drugi planovi, dok je Josip Špoljarić redove drugoligaša Dugopolja zamijenio talijanskim C ligašem Santarcangelom. U Dugopolju su još bili Mihael Klepač i Benjamin Ždinjak, dok su za Šibenik igrali Borna Žitnjak, Robert Ćosić te povremeno Mihael Pongračić koji nema sreće s ozljedama. Uskoro bismo trebali doznati gdje će oni dočekati nogometno proljeće….