Okupilo se nekoliko tisuća sudionika i posjetitelja, a sve je opet proteklo u opuštenoj atmosferi druženja i zabave.

Tisuće Osječana okupilo se na tradicionalnoj, petoj Memorijalnoj fišijadi „Geza Gudlin“ u drevnoj Tvrđi. Postavljen je apsolutni rekord po broju prijavljenih ekipa jer ih je sudjelovalo čak 172 što je vjerojatno raritet i na prostoru cijele Hrvatske, imajući u vidu slične manifestacije!

Osim mnoštva poznatih i manje znanih sugrađana, došli su i brojni gosti iz drugih krajeva Hrvatske, pa i onih koji su stigli iz susjedne Vojvodine, neki čak i iz Makedonije... Okupljanje je započelo još u ranijim prijepodnevnim satima, pa je prizor u Tvrđi zaista bio lijep i potvrdio da Osječani vole ovakva druženja i zabavu.

Gudlin  junior osvojio prvo mjesto

Ne znamo da li je teže skuhati najbolji ili najgori fiš, ali su i ove godine nagrađeni oni koji su bili najlošiji u svom kulinarskom uratku. Zlatnu medalju i „pobjednički“ pokal osvojio je sin pokojnog Geze, Tomislav Gudlin, pa su mnogi, dakako u šali, komentirali kako „jabuka ne pada daleko od stabla“. Malo manje loš fiš donio je drugo mjesto iskusnoj ekipi „Lavine“ na čelu s nekadašnjim rektorom osječkog Sveučiišta Željkom Turkaljem, dok je treću poziciju zauzela ekipa „Jeger“ predvođena jednim od vodećih članova navijačke skupine  „Kohorta“ Denisom Kovačevićem. Po svršetku natjecanja svi su uživali u porcijama fiš-paprikaša, kao i brojnim drugim kulinarskim delicijama.

Zanimljivo je bilo i na štandu NK Osijek gdje su se prodavali klupski artikli i suveniri, a vrijedi spomenuti kako smo među brojnim sudionicima Fišijade vidjeli i veći broj bivših igrača, trenera i djelatnika našeg prvoligaša.