Prvi dojmovi sada već bivšeg nogometaša Osijeka o novoj sredini su vrlo pozitivni po svakom pitanju.

Satima je u srijedu, od jutra do kasnog popodneva, Andrej Lukić bio na stadionu „Municipal de Braga“ nakon što je dan ranije potpisao ugovor s četvrtoplasiranim klubom portugalskog prvenstva. Odradio je brojne obveze, ne samo one koje se tiču treninga, nego i sve druge, pa i one medijske. Andrej postaje polako svjestan kako je s 23 godine ostvario odličan transfer i vrlo je zadovoljan prvim dojmovima o Bragi:

Zaista je sve izvrsno! Uostalom, znao sam da je Braga odličan klub i prije nego li sam došao ovdje. O njima sve govore i njihovi rezultati, a dolaskom na stadion i potpisom ugovora shvatio sam da sam zaista u sjajnoj sredini. Braga ima reputaciju diljem svijeta, stalno je u europskim natjecanjima i drago mi je što sam i ja postao dio te priče. Puno je svjetski poznatih igrača bilo ovdje, izaziva to respekt, rekao je Lukić.

„Bio sam u laganoj nevjerici“

I sam je bio iznenađen činjenicom da ga je pratio poznati portugalski klub i da je bio odlučan u namjeri dovesti ga u svoje redove…

Priznajem da sam bio u laganoj nevjerici kada sam čuo za mogućnost potpisa za Bragu. Ipak je to klub iz velike četvorke portugalske lige koja je vrlo jaka i u kojoj igraju sjajni nogometaši. Došao sam u klub koji je bio i u finalu jednog europskog natjecanja i to ne baš tako davno…

Bez problema je Andrej prošao liječnički pregled i ostala testiranja, a odradio je i premijerni interwiew za klupsku stranicu.

Pitali su me za neke moje igračke karakteristike i što očekujem u novoj sredini. Rekao sam da vjerujem u sebe, da smatram kako sam dobro tehnički potkovan, a da mi ni tjelesna sprema ne predstavlja problem u kontekstu onoga što će mi trener, kada dođe vrijeme, namijeniti kao ulogu na terenu. Pomoćni trener mi je rekao da me vide prvenstveno na mjestu stopera.

U veljači protiv Marseillea

Braga će u veljači igrati protiv Marseillea u šesnaestini finala Europske lige što dosta govori o snazi ove momčadi koja je u skupini EL bila prva ispred Ludogoreca, Hoffenheima i Basaksehira…

Da, puno je tu zaista kvalitetnih igrača, mnoštvo Brazilaca uz još neke strance. Upoznao sam prvo Crnogorca Vukčevića i Srbina Rosića i malo popričao s njima o klubu, gradu i općenito životu u Portugalu. Znam da su ovdje Danilo, Wilson Eduardo, Hassan i mnogi drugi koje ću ovih dana bolje upoznati kroz treninge. Spreman sam na dokazivanje i veselim se novom, velikom izazovu u karijeri. Osjećaj je zaista lijep, uz onu neku, pozitivnu tjeskobu koju osjećam.

Gledao derbi protiv Benfice

Lukić je već imao priliku gledati nove suigrače i to u subotnjem derbiju protiv Benfice na domaćem terenu.

Da, bilo je 3:1 za Benficu, a igra se u vrlo brzom ritmu. Polako se navikavam i na grad koji je pedesetak kilometara od Porta, a tristotinjak od Lisabona. I stadion mi se jako sviđa, a što se momčadi i moga statusa tiče, vidim da ću morati dobro zapeti da se nametnem treneru Ferreiri.

Podsjećamo da je Andrej u Osijek došao iz mlađih kategorija Marsonije, proveo je u našem prvoligašu osam godina, a na rastanku je poručio:

Želim Bijelo-plavima da na proljeće opet izbore Europu i da budu drugi na tablici, svakako ću ih učestalo pratiti! Hvala svima u bivšem klubu, trenerima i ljudima iz Uprave. Zahvalio bih se i Željku Hercegu s kojim sam individualno radio, kao i mojim zastupnicima Krešimiru Derjanoviću i Branku Hucika. Moram spomenuti da sam uvijek imao i bezuvjetnu potporu svojih roditelja i cijele obitelji, što mi je uvijek puno značilo, rekao je Lukić.

Foto: Sporting Clube de Braga