Trener Bijelo-plavih i dalje u radu inzistira na onim stvarima koje mogu unaprijediti igru Osijeka na proljeće.

Vratili su se nogometaši Osijeka sa sedmodnevnih, uvodnih priprema koje su odradili u Velikoj. Posljednjeg dana boravka u požeškom kraju otpala je međusobna utakmica zbog kiše i natopljenog terena, pa je stručni stožer donio odluku da se ne igra, nego odradi lakši trening. Trener Zoran Zekić ističe da to ni u čemu nije poremetilo plan i program aktivnosti našeg prvoligaša:

Ne mogu reći da je to neki problem. Neke stvari se dogode s razlogom i možda je i bolje da nismo igrali. Imamo nekolicinu „načetih“ igrača kada je riječ o kontuzijama i mikro traumama mišića, a nismo htjeli ni uništiti travnjak domaćinu koji nam je zaista omogućio odlične uvjete za rad. Mogu reći da smo obavili sve što smo planirali u Velikoj i jako sam zadovoljan. Sada će se dečki malo odmoriti, pa krećemo u Španjolsku gdje slijedi nadogradnja u svemu što smo radili, kako bismo doveli igrače do određenih automatizama u igri.

Puno se radi na završnici

Neki su detalji na treninzima bili posebno naglašeni jer je Zekić sa suradnicima uporno radio na ispravljanju uočenih nedostataka:

Inzistiralo se do sada, a to ćemo činiti i ubuduće, na boljim rješenjima na postavljenu suparničku obranu, kao i na reakcijama nakon izgubljene lopte. Također, puno radimo na završnici, kreiranju prostora bez lopte i svemu onome što može unaprijediti našu igru. Nemamo baš puno vremena, samo četiri tjedna tijekom ovih priprema, stoga nastojimo kombinirati i napadačke akcije i one u obrambenoj formaciji. Ima dosta toga, bilo je dosad prilično zanimljivo i mislim da smo na dobrom putu. Trebat će nam još malo vremena, a jasno je da će i predstojeće utakmice u Marbelli pokazati koliko smo do sada napravili.

Lukićev transfer i drugima može biti primjer

U odnosu na jesensku polusezonu u momčadi više nema iskusnih Lesjaka i Matasa te Lukića koji je prije nekoliko dana otišao u Bragu.

Neminovno je da se radi selekcija, to smo već puno puta naglašavali. Osobno želim još jednom zahvaliti njima trojici jer su uvijek imali pošten i profesionalni pristup i nikada s njima nismo imali nikakvih problema u ove zajedničke dvije i pol godine. Neka im je sretno u novim klubovima. Evo, Lukić je otišao u odličan klub i vrlo jaku portugalsku ligu tako da to može biti i svima drugima potvrda i pokazatelj da se i iz Osijeka može napraviti jako dobar transfer. Siguran sam da to neće biti izuzetak nego pravilo. S druge strane se nadam da će nam u što skorije vrijeme netko i doći. Neću reći da smo na nekim pozicijama deficitarni, ali ipak moramo imati malo veću širinu.