Naš je napadač bio u golgeterskoj krizi, pritom se osjetila i nervoza na terenu, ali vjeruje da je to iza njega

Među navijačima Osijeka često se ovih dana može čuti priča kako bi pojačanje Bijelo-plavih u drugom dijelu HNL-a trebao biti Muzafer Ejupi. Pritom se, jasno, očekuje da ovaj iskusni napadač prevlada krizno razdoblje i vrati se onome što je jako dobro radio – zabijanju golova. Stoga je važno da je protiv Puskas Akademije  zatresao mrežu i najavio učinkovitije proljeće...

Ne bih govorio o sebi na takav način, da trebam biti pojačanje. Nigdje nisam otišao, ovdje sam i dalje, ali je nažalost zadnjih mjeseci bilo kako je bilo. Naporno radim i dajem sve od sebe da bih se normalno vratio u onu formu u kojoj sam bio u prvim utakmicama, posebno u Europi. Nadam se da će me uz rad i treninge malo i sreća popratiti i da će sve vrlo brzo biti drugačije i puno ljepše. Ne želim biti sebičan i neskroman, ali zaista vjerujem da će iduća polusezona biti moja i da će učinak na terenu to i potvrditi. 

Ispraznila ga Europa

Krizu je povezao s eliminacijom iz play-offa Europske lige, svjestan da su Osječani imali veliku priliku za senzacionalan doseg:

U Europi smo se svi skupa dosta ispraznili, što se poslije osjetilo i u nekim prvenstvenim utakmicama. Mogu pričati u svoje ime i reći da sam živio taj san da zaigramo u skupini Europske lige, kada smo već došli tako blizu. Onda smo se morali prebaciti na domaće prvenstvo, a osobno sam bio dosta ispražnjen u svakom smislu. To je, međutim, sada iza mene i želim u nastavku priprema biti još bolji i potpuno spreman dočekati drugi dio sezone. Naravno da očekujem da ću početi opet zabijati golove, to je moja zadaća u momčadi.

Momčad je ispred svakog pojedinca

Znamo da golgetere najviše muči problem kada su duže vrijeme bez pogotka, pa se onda javlja i nervoza...

Naravno da je bilo određene nervoze, ali ne možeš stalno o tomu razmišljati i živcirati se. Iako, bio sam nervozniji nego što sam trebao biti, igrač se mora znati nositi i s takvim stvarima. Momčad je ispred svakog pojedinca, a kada ona pobjeđuje onda je najmanje bitno tko je dao manji ili veći doprinos, odnosno tko je bio strijelac. Prioritet je uvijek osvojiti sva tri boda, a nogomet je takva igra da se ne smiješ ni malo opustiti jer ti se odmah vrati kako ne bi htio. Meni se vratilo na najgori način, ali to je prošlost i sada opet očekujem da će biti kao i prije golgeterske krize, da ću se i ja vratiti golovima. 

Na kraju nam je centarfor Osječana rekao ponešto i na temu priprema u Andaluziji:

Uvjeti su stvarno super, vrhunski rekao bih. Dakle, ni o čemu drugome ne moramo razmišljati, nego nam preostaje jedino da radimo i dobro se pripremimo. Mislim da su svi vrlo ozbiljni u radu, sto posto fokusirani na zahtjeve koje postavljaju treneri, disciplinirani i angažirani, kako uostalom i mora biti.