U Istri će trenirati svi oni na koje Dino Skender računa u borbi za najviši plasman među trećeligašima

Momčad Osijeka II otputovala je u Umag gdje će na pripremama boraviti sljedećih 12 dana Na put je krenulo 26 mladića našeg trećeligaša. To su vratari Marko Barešić i Stipe Nevistić (došao iz Cibalije), te igrači: Nikola Šalinović, Robert Ćosić, Bruno Ivić, Boško Šutalo, Matej Hudeček, Mateo Jakšić, Talys Oliveira, Luka Marin, Zvonimir Filipović, Luka Bubalo, Marin Pilj, Mihael Žaper, Nicholas Llanos, Hrvoje Ilić, Tomislav Soldić, Robert Mišković, Dragan Juranović, Marijo Rajić, Josip Čikvar, Ivan Durdov, Marin Magdić, Mihael Pongračić, Stjepan Šimičić (potpisao za Osijek, a stigao je iz BSK-a) i Benjamin Ždinjak (ipak nije ostao na posudbi u Hrvatskom dragovoljcu). 

Pet utakmica do povratka u Osijek

Tijekom boravka u Istri Osječani će odigrati pet kontrolnih utakmica, a prva je na rasporedu 7. veljače protiv slovenskog prvoligaša Gorice. Potom će uslijediti ogledi sa slovenskim drugoligašima Goriška Brda i Bravo (10. i 11. 02.), Šenčurom (II slovenska liga, 16.02.) i na kraju protiv Slovenske Bistrice ili varaždinskog Varteksa (17. veljače).  Što se tiče dosadašnjeg tijeka priprema, trener Dino Skender je istaknuo:

Uvodna tri tjedna smo odradili u Osijeku i uglavnom trenirali na igralištu Metalca na Bikari. Imali smo nešto manji broj igrača u odnosu na kadar kojega ćemo imati u Umagu, budući da su sada s nama i pojedinci koji su bili s najboljom momčadi na pripremama u Španjolskoj. 

Zanimljiv nastavak sezone

Nema više nepoznanica kada je riječ o igračima s kojima će Osijek II nastaviti prvenstvenu utrku:

Definitivno smo kompletirali redove za iduću polusezonu, neke smo igrače u međuvremenu i angažirali, tako da je ta priča sada konačno zaokružena. Ukoliko ne bude nekih nepredviđenih promjena, odigrat ćemo pet prijateljskih susreta, uglavnom s klubovima iz Slovenije. Potom će imati i jednu, takozvanu „generalku“ do početka Prvenstva i mislim da je to optimalno. 

Nije upitno da Osječani na proljeće žele mjesto na samome vrhu prvenstvene ljestvice:

U Klubu smo se odredili na način da nam je ambicija pokušati izboriti plasman u Drugu ligu. Znam da još neki klubovi imaju iste planove i razmišljanja, pa će sigurno biti zanimljiv nastavak sezone. U preostalih 15 kola neće biti nimalo lako ostvariti zacrtano, no osobno sam optimist i vjerujem da ćemo se na kraju veseliti, rekao je Skender