Rijeka je te sezone bila samo na korak od titule državnog prvaka, ali joj je Osijek bio prevelika prepreka

Pisali smo o tomu da je Osijek, statistički gledano, do sada pretežito bio uspješan domaćin protiv Riječana, iako smo do kolovoza prošle godine imali niz od šest uzastopnih susreta bez pobjede nad Rijekom u Gradskom vrtu. No, gledajući unatrag, Bijelo-plavi su odigrali puno kvalitetnih utakmica s aktualnim prvakom Hrvatske. Vraćajući se na najslađe i najuvjerljivije pobjede, prisjetit ćemo se one iz svibnja 1999. kada je na našem stadionu bilo 5:2 za tadašnje izabranike trenera Stanka Poklepovića.

Riječani su se te sezone borili s Dinamom za titulu, a upravo ih je Osijek zaustavio na tom putu, budući da momčad Nenada Gračana nije uspjela slaviti protiv osječkog prvoligaša. Mnogima je ostao u sjećanju ogled posljednjeg kola na prepunoj Kantridi kada je bilo neriješeno 1:1, no Rijeka u toj natjecateljskoj godini nije slavila ni u Gradskom vrtu…

Briljirao je Borimir Perković 

Te svibanjske večeri u gradu na Dravi, Osijek je u svemu nadigrao goste s Kvarnera pred oko 2.500 gledatelja na tribinama. Briljirao je Borimir Perković, koji je u naše redove stigao upravo iz Rijeke, a bio je trostruki strijelac. Mrežu Tafre još su zatresli Bubalo i Prišć, dok su strijelci za Riječane bili Hasančić i Balaban. Već u prvih pola sata domaćin je imao vodstvo od 3:0 i otvorio mu se put do pobjede, iako su Plavo-bijeli uspjeli smanjiti na 3:2.

No, više od toga ipak nisu mogli napraviti protiv vrlo raspoloženog i efikasnog domaćina. Za Osječane su igrali: Galinović, Beljan, Vuica, Ergović, Beširević, Gašpar, Lasić, J. Vranješ (od 82. Vidović), Prišić, Perković (od 85. Balatinac) i Bubalo (od 76. Surač). Dres Rijeke na toj su utakmici nosili: Tafra, Mijatović, Ivančić, Milinović (od 78. Tomišić), Višković, Musa, Čačić, Agić (od 46. Brajković), Pilipović, Hasančić i Balaban (od 78. Budan)