Bijelo-plavi su ostvarili ono što su najavljivali i osvojili važne bodove koje su svakako i zaslužili na svom terenu.

Osijek je slavio u derbiju s Rijekom i ponovno se vratio na treću poziciju u državnom prvenstvu. To je svakako najvažniji zaključak nakon subotnjeg dvoboja u Gradskom vrtu koji je na tribine Gradskog vrta privukao 3.125 gledatelja. Možemo reći da su vidjeli zanimljiv susret, što se uostalom moglo i očekivati s obzirom na kvalitetu obje momčadi i njihove ambicije u nastavku sezone.

Sam je početak utakmice dosta toga usmjerio, budući da je već u 6. minuti teško uhvatljivi Grezda natjerao Župarića na prekršaj zbog kojega je gostujući stoper zaradio isključenje. Naime, našeg je napadača bezuspješno pokušao zaustaviti u vrlo izglednoj situaciji za gol, kada mu je albanski reprezentativac već pobjegao i krenuo prema Slugi.

Moglo je biti i puno uvjerljivije

Dakako da je to moralo poremetiti Riječane, a domaćinu dati dodatni elan da s igračem više lakše dođe do priželjkivanih bodova. I trebalo je dosta toga biti obavljeno tijekom prvog poluvremena s obzirom na prigode koje su redom propuštali Lopa, Grezda, ponovno Lopa i na kraju Mioč. Bili su to „ziceri“ koje Osječani nisu uspjeli pretvoriti u barem jedan pogodak iako je Zekić, ranim uvođenjem još jednoga napadača (Marića), dodatno osnažio napad.

Često se u takvim okolnostima utakmica rezultatski „lomi“ do neke 60. minute, do kada je bitno steći prednost i smanjiti psihozu u završnih pola sata. Osječanima je to uspjelo u dva navrata, u 49. i 56. minuti kada su strijelci bili Grgić i Hajradinović,ovaj drugi iz kaznenog udarca nakon što je Raspopović srušio Bobana pri ulasku u šesnaesterac gostiju. Tada je ipak bilo jasno da će Osijek osvojiti bodove u derbiju i da ne može ispustiti prednost od dva gola razlike.

Povratak dobroga ozračja u Gradski vrt

Doduše, Rijeka je susret učinila neizvjesnijim u samoj završnici kada je Pavičić, koji je očito posebno inspiriran u ogledima s našim prvoligašem(redovito nam je zabijao dok je igrao u  Dinamu), uspio svladati Malenicu i smanjiti na 2:1. Više od toga gosti nisu mogli učiniti i morali su i treći puta ove sezone napustiti teren poraženi u dvobojima s Bijelo-plavima.

Sada smo opet ispred Riječana na tablici s bodom prednosti i očito je da će ta borba, uključujući i Hajduk, biti vrlo zanimljiva, za pretpostaviti je i sasvim neizvjesna do samoga kraja Prvenstva. Ovo su svakako važni bodovi i za povratak dobroga ozračja u Gradskome vrtu, a na Zekićevim izabranicima je da se potrude uspješan nastup ponavljati i u sljedećim susretima.