Lokomotiva je vodila 1:0 i 2:1, a Osječani su do preokreta došli u drugom poluvremenu.

Posljednji puta je Lokomotiva bila domaćin Osijeku 12. kolovoza prošle godine, kada su Bijelo-plavi slavili s 3:2 u okviru 5. kola HNL-a. Igralo se na stadionu u Kranjčevićevoj ulici, sudio je Bruno Marić, a Osječani su uspjeli doći do rezultatskog preokreta nakon što je protivnik bio u prednosti. Lokosi su došli u vodstvo golom Muse u 15. minuti, a već u 25. je bilo 1:1 uz pogodak Pušića.

Do odlaska na odmor, Lokomotiva je po drugi puta povela i to preko Capana u 45. minuti. Nastavak susreta protekao je u znaku osječkih nogometaša. Do novog izjednačenja došlo je u 79. minuti kada je, nakon prekršaja nad Bobanom, Perošević realizirao kazneni udarac, da bi pobjedu gostima donio Boban lijepim udarcem glavom u 86. minuti.

Zekić čuvao igrače za Austriju

Zekić je u toj utakmici čuvao gotovo sve svoje standardne igrače jer je pet dana kasnije u Gradskom vrtu gostovala bečka Austrija, u prvom dvoboju play-off runde za plasman u Europsku ligu. Poverenje su u Kranjčevićevoj dobili: Malenica, Šimunec, Lukić, Matas, Marin (od 71. Barišić), Petrovikj, Jambor (od 71. Lopa), Mudražija (od 46. Boban), Pušić, Perošević i Grgić. Tadašnji trener Lokomotive Mario Tokić odlučio se za postavu: Šemper, Kolinger, Datković (od 88. Antunović), Musa, Capan, Šunjić, Babić, Ivanušec, Majer, Kolar (od 72. Karačić) i Doležal (od 53. Burić).