Radovi će se izvoditi tijekom četiri tjedna, a sve mora biti gotovo do 4. lipnja, odnosno prije utakmice Hrvatska – Senegal.

Već smo na našoj web stranici objavili vijest da će se uskoro obnavljati glavni teren u Gradskom vrtu. Kao što je poznato, na našem će se stadionu odigrati prijateljska utakmica između nacionalnih vrsta Hrvatske i Senegala, uoči odlaska „Vatrenih“ na Svjetsko prvenstvo u Rusiju. Taj je susret na rasporedu 8. lipnja i do tada NK Osijek treba učiniti sve da travnjak dočeka našu reprezentaciju u idealnom stanju. No, nije u pitanju samo priprema za dolazak Dalićevih izabranika, nego u osječkom prvoligašu vode brigu i o tomu da bi za sve svoje domaće utakmice od iduće sezone imali optimalne uvjete za igru.

Izdizanje terena i nova drenaža

Osječani će iz navedenog razloga svoju posljednju ovosezonsku utakmicu u Gradskom vrtu odigrati 9. svibnja protiv Cibalije, nakon čega će gostovati kod Hajduka i u zadnjem kolu protiv Slaven Belupa u Koprivnici. Što se konkretnih radova tiče, direktor stadiona Ante Polić je pojasnio:

Bit će to kompletna sanacija terena, a radovi u takvome opsegu na samome travnjaku nikada ranije nisu bili obavljeni na našem stadionu. Riječ je o izdizanju terena, postavljanju odgovarajuće drenaže i svemu onome što je bitno i potrebno da bismo imali vrhunsku podlogu za igru. Važno je reći da će se sve raditi po preporuci struke, uvažavajući različite želje i zahtjeve. Svi radovi moraju biti gotovi do 4. lipnja, četiri dana prije utakmice Hrvatska – Senegal što znači da ćemo imati četiri tjedna na raspolaganju.