Zoran Zekić želi da mu momčad igra što jednostavnije i da opet bude na tragu onih uspješnih ovosezonskih nastupa.

Trener Bijelo-plavih Zoran Zekić sve je aktivnosti nakon slavonskog derbija prilagodio pripremi svoje momčadi za što bolji i učinkovitiji nastup ove srijede protiv Intera, u zaostalom dvoboju 24. kola HT Prve lige. Susret u Gradskom vrtu počinje u 15,30 sati, a jasno je da Osječani isključivo žele i planiraju pobjedu u ovom ogledu. 

Čeka nas psihološki dosta zahtjevna utakmica jer će biti dosta pritiska. Imperativ je opet ispred nas, ali možda bi nas to trebalo veseliti, a ne sputavati. U Vinkovcima nam je puno toga nedostajalo, jasno je da nema smisla tražiti nekakve alibije. Moramo sami sebi pogledati u oči, proanalizirati ono što je bilo loše ili nedovoljno dobro i već je ove srijede prilika da se pokažemo u boljem izdanju, poručio je Zekić. 

Nema naivnih protivnika 

Jasno je da Zaprešićani nisu nimalo naivna momčad, a nikoga ne zavarava njihov uvjerljiv poraz na domaćem terenu od momčadi Rijeke iz prošloga kola:

A koja je to momčad naivna? Mislim da u HNL nema takve, posebice jer smo dosad pokazali da ne osvajamo bodove bez puno muke i truda na terenu. Vrijeme je da se stabiliziramo, uz što manje oscilacija. Osobno nisam bio u eforiji ni kada smo se prezentirali u puno boljim izdanjima, znao sam kakve nas zamke čekaju, bio sam toga svjestan i tijekom zimskih priprema. Zapravo trebamo igrati vrlo jednostavan nogomet, kakav smo puno puta prezentirali otkako sam trener Osijeka. Bilo je dosta dobrih utakmica, dakako da je bilo i onih loših, ali se dobro zna kako smo dolazili do bodova. 

Stvoriti preduvjete za pobjedu

Već nakon susreta s Cibalijom Zekić je najavio kako će za ogled s Interom sigurno nešto mijenjati u početnoj jedanaestorici…

Poslije takve utakmice jasno je da ima dosta primjedbi. Uostalom, i sam sebi sam zamjerio neke stvari i što se tiče taktičkih zamisli i nekih ideja koje se nisu pokazale dobrim. Ono što smo radili tri dana pripremajući se za Vinkovce nije se pokazalo učinkovitim, neke igrače sam, izgleda, krivo odabrao, a bilo je i dosta drugih, neraspoloženih. Manje je bitno tko će igrati protiv Intera, pa čak i u kojem ćemo sustavu nastupiti, puno je važnije da sami sebi stvorimo preduvjete u kojima ćemo izgledati dobro i osvojiti bodove.