Na iznimno teškom, natopljenom i blatnjavom terenu Osječani su odigrali i hrabro i pametno.

Momčad Osijeka II zabilježila je i drugu pobjedu u nastavku natjecanja Treće hrvatske nogometne lige Istok. Osječani su slavili u gostima kod Mladosti u Ždralovima rezultatom 2:1 i tako zadržali vodeću poziciju na tablici.

Igralo se na iznimno teškom terenu, po jakoj kiši, pa je travnjak vrlo brzo postao gotovo nemoguć za bilo kakvo kombiniranje jer je lopta cijelo vrijeme zastajala u lokvama vode. Bijelo-plavi su se odlično snašli u takvim uvjetima i poveli već u 5. minuti. Hudeček je centrirao s desne strane, Juranović u kaznenom prostoru vratio loptu s druge na prvu vratnicu gdje je bio Šimičić i iz blizine pogodio mrežu. Šimičić je već u sljedećem napadu  imao „zicer“ za 0:2, međutim, nije uspio još jednom matirati Srbljanovića.

 I vratnica spašava domaćina

Potom su i domaćini zaigrali žustrije, pa su imali prigodu preko Pleića čiji je udarac Kukić uspio zaustaviti. Isti je igrač u 21. minuti ipak zatresao mrežu. Vanjskom „felšom“ je naciljao gornji lijevi kut za izjednačenje. Nedugo zatim veliku je priliku imao Juranović čiji je udarac s desetak metara Srbljanović obranio, a Žaper je u 34. minuti pogodio vratnicu udarcem s 18 metara. Lopta se odbila do Llanosa, ali je na „vaterpolo“ terenu bilo teško ostati koncentriran i zadržati mirnoću pri udarcu. Domaći je vratar još jednom spriječio pogodak u 36. minuti kada je glavom dobro pucao Šutalo.

Hudeček iskoristio poklon

U drugom poluvremenu samo se čekala nečija pogreška“. Kiks u suparničkim redovima dočekali su Osječani u 57. minuti, kada je neoprezni Markuz vraćao loptu svom vrataru, ona je zastala na iznimno teškom terenu što je iskoristio okretni Hudeček i bez oklijevanja smjestio loptu pod gredu.

Do kraja utakmice gosti nisu dopustili nikakvo iznenađenje, a pobjedu su mogli potvrditi u 69. minuti. Tada se Talys našao u vrlo izglednoj situaciji, ali je Srbljanović, najbolji pojedinac u redovima Mladosti, još jednom spasio „Crvene“. Osijek je igrao u sastavu: Kukić, Šalinović, Ćosić, Šutalo, Hudeček, Talys, Žaper, Pilj (od 80. Rajić), Llanos (od 52. Jakšić), Juranović (od 63. Soldić) i Šimičić.