Bijelo-plavi u Gradskom vrtu dočekuju HNK Hajduk u 15:00 sati. Aktualnosti s utakmice vam donosi MMM.

OSIJEK - HAJDUK 3:3

90' + 3 završen je derbi o kojem će se sigurno još dosta pričati jer smo vidjeli odličan nogomet u Gradskom vrtu. 

90' + 3 Caktaš je pokušao iz slobodnog udarca, nije bio precizan. 

88' drugi žuti karton i isključenje zaradio je Fomitschow. Hajduk u samome finišu ostaje s igračem manje. 

85' javna opomena za Ejupija. 

79' u prigodi je Ejupi koji puca s ruba šesnaesterca, lopta odlazi pokraj lijeve vratnice. 

77' Caktaš je "đonom" startao na Lopu u kaznenom prostoru i to je jedanaesterac. Hajradinović je pucao u lijevu stranu u koju je krenuo i Letica, činilo se da će uspjeti zaustaviti loptu, ali je ona ipak odsjela u mreži za 3:3. 

77' 3:3 - HAJRADINOVIĆ (11m)

75' požutio je Lopa. 

74' zamjena i kod Hajduka. Iz igre je izašao Gyurcso, na terenu je Filip. 

73' ušao je Ejupi umjesto Mudražije.

72' sada je glavom pucao Marić sa osam metara, ali baš u dobro postavljenog Leticu. 

70' kakav "zicer" sada ne koristi Grezda! Četvrti puta je sam ispred Letice nakon što je gostujuća momčad namještala zaleđe. Već je Grezda zaobišao vratara gostiju i kada se očekivao siguran pogodak, lopta je zastala na blatnjavom terenu, ispriječio se Juranović i nema novog izjednačenja...

66' velika prilika za Bijelo-plave! Hajradinović je idealno asistirao utrčalom Bobanu koji je sam ispred Letice. No, gostujuća "hobotnica" je još jednom pokazao da je odličan u istrčavanju. Nogom je onemogućio Osijekova napadača da mu zatrese mrežu. 

65' Osječani prijete iz prekida, lopta je na drugoj vratnici za Škorića, lopta ipak ne ide u okvir vratiju. 

63' Savvas je požutio. 

58' Hajduk po drugi puta dolazi u prednost. Caktaš je proigrao Saida na lijevoj strani, Osječani su pokušali namjestiti zaleđe, no nije bilo podignute sudačke zastavice, Said je ubacio loptu u peterac gdje je Šimunec nespretno zahvatio loptu i svladao Malenicu. Ostaje u najmanju ruku dvojbena situacija je li to bio ofsajd Saida....

58' 2:3 - ŠIMUNEC (ag)

56' žuti karton za Radoševića. 

51' zamjena kod Hajduka. Izlazi strijelac prvog pogotka Bašić, u igri je Caktaš. 

48' prvi su zaprijetili domaći preko Barišića koji je još jednom dobro ciljao iz "slobodnjaka". Udarac sa 17 metara, išao je u desni kut, Letica je na mjestu. 

46' počelo je drugo poluvrijeme, nema izmjena ni u osječkim, ni u splitskim redovima. Susret prati 3.850 gledatelja. 

45' + 1 završilo je iznimno uzbudljivo prvo poluvrijeme u kojem smo vidjeli četiri pogotka, po dva na svakoj strani,  i još dosta izglednih prilika. Derbi je do sada sasvim ispunio očekivanja! 

45' Šimunec je pucao glavom iz jedne velike gužve pred Letičinim vratima, ali su se Splićani uspjeli obraniti. 

41' Bašić je ubacio iz prekida, Malenica je "boksajući" izbacio loptu ali samo na 11 metara do Savvasa koji je pogodio za izjednačenje. 

41' 2:2 - SAVVAS

38' Osijek dolazi u vodstvo! Slobodan udarac s više od 20 metara izveo je Lopa. Ukrajinac je gađao i pogodio lijevi kut, a Letica je prvi  puta slabo reagirao, pa je lopta završila u mreži. 

38' 2:1 - LOPA

35' opet je Grezda pred golom Letice, dobro je s desetak metara gađao bliži, lijevi kut, ali je Letica opet sjajno reagirao!

30' Osječanima prijeti Bašić, ali je sada Škorić dobro reagirao pred svojim vratima,  ostaje 1:1. 

25' sjajnu šansu imali su Osječani! Lopa je pravovremeno asistirao Grezdi koji je izbjegao zaleđe i krenuo sam prema Letici. Mladi vratar Hajduka još jednom je iz dvoboja s albanskim reprezentativcem izašao kao pobjednik. Istrčao je gotovo do ruba kaznenog prostora i omeo Grezdu u punom naletu, izbacivši loptu rukom ispred Grezde. S klupe Osijeka su skočili tražeći jedanaesterac, no sudac Jović je pokazao da se igra nastavi. 

22' Osijek je izjednačio! Puno toga je obavio Boban koji je s desne strane pobjegao gostujućoj obrani, ušao u šesnaesterac i onda idealno ubacio loptu u peterac gdje je sve pratio Marić i jednostavno mu nije preostalo ništa drugo nego ubaciti loptu u mrežu!

22' 1:1 - MARIĆ

20' Boban je požurio s udarcem iz daljine kada je mogao još poneki korak krenuti prema suparničkim vratima ili proigrati Mudražiju na lijevoj strani...

20' gledamo vrlo sadržajnu, borbenu i zanimljivu utakmicu rivala iz velike četvorke hrvatskog nogometa!

18' javnu opomenu dobio je Grezda. 

11' Hamza je prvi zaradio žuti karton

9' Barišić je iz "slobodnjaka" s dvadesetak metara pogodio gornji dio grede!

6' sada je i Osijek u prilici. Grezda je s desnog krila ušao u šesnaesterac, krenuo prema Letici koji je na vrijeme napustio gol-liniju i hrabrom intervencijom sačuvao svoju mrežu. 

5' Said asistira Gyurcsou koji ima šansu za 0:2, međutim, njegov je udarac s 12-13 metara Malenica zaustavio. 

4' Juranović je u vrlo izglednoj situaciji, pucao je pokraj desne vratnice. 

2' Hajduk je vrlo brzo došao u vodstvo. Gyurcso je odlično prošao lijevom stranom, kada je ušao u kazneni prostor loptu je idealno poslao u sredinu, gdje je na nekih desetak metara bio Bašić i ne baš jako pucao, no Malenica nije uspio spriječiti pogodak i lopta je završila u desnom donjem kutu. Prethodno ni klizeći start Šimuneca nije onemogućio Hajdukova strijelca da proslavi pogodak. 

2' 0:1 - BAŠIĆ

Za Hajduk nastupaju: Letica, Lopez, Nižić, Juranović, Fomitschow, Savvas, Radošević, Hamza, Gyurcso, Bašić i Said. Pričuve su: Stipica, Kožulj, Caktaš, Tičinović, Ismajli, Filip i Kovačević. 

Osijek u današnjem derbiju igra u sastavu: Malenica, Škorić, Šimunec, Grgić, Barišić, Mudražija, Mioč, Boban, Lopa, Grezda i Marić. Na klupi su: Santini, Lončar, Ejupi, Bočkaj, Šorša, Pervan i Hajradinović. 

Srdačan pozdrav iz Gradskog vrta!