Sama činjenica da su Bijelo-plavi u čak pet situacija bili „oči u oči“ s Leticom, daje do znanja da su bili tako blizu pobjedi.

Nakon nedjeljnog derbija u Gradskom vrtu nitko među ljubiteljima nogometa nije mogao biti nezadovoljan, bez obzira za koga navijao. Naime, Osijek i Hajduk pružili su partiju koja je bila dostojna i velikih europskih nogometnih arena. Bio je to jedinstveni zaključak među svima koji su gledali utakmicu, uživo ili pak u TV prijenosu jer dojam je bio i više nego dobar, zapravo odličan! Takvi dvoboji, s toliko žustrine, sadržaja, u konačnici i sa šest postignutih golova, publiku vraćaju na tribine i potvrđuju da i u HNL-u ima ogleda koji su intenzitetom i kvalitetnom izvedbe na razini onoga što gledamo u puno jačim ligama od naše…

Bio je to pravi „krešendo“

Vidjelo se od samoga početka da će to biti pravi „krešendo“ na vrlo teškom i raskvašenom terenu. Splićani su odmah poveli, imali još dvije lijepe situacije nakon toga, a onda su se i Bijelo-plavi razgoropadili, pa su velika šansa Grezde i Barišićeva greda iz „slobodnjaka“ najavili puno uzbuđenja pred gostujućim vratima. U prvom poluvremenu „sijevalo“ je sa svih strana jer se igralo potpuno otvorenog garda s obje strane, izrazito napadački gdje se puno više razmišljalo o napadu nego o obrani. Samo je Grezda u tih 45 minuta bio tri puta u mat-pozicijama pred Leticom koji je iz tih dvoboja izlazio kao pobjednik. Ipak, Osijek je uspio iz rezultatskog minuta doći do preokreta, nedugo zatim je Hajduk stigao do poravnanja, pa je to razdoblje utakmice bilo i najzanimljivije kada je riječ o ligaškim ogledima našeg prvoligaša od početka sezone.

Sve je bilo podređeno trijumfu

U visokom ritmu nastavilo se igrati i u drugom poluvremenu jer se ni jedni ni drugi nisu zadovoljavali remijem, nego su svim silama nastojali doći po pobjede. Osječani su baš sve podredili trijumfu i uz veliki angažman i borbenost njihove su akcije bile brze i okomite, tako da je obrana Splićana bila na pravim mukama. Bili su domaći i rastrčani i opasni, sjajne su prigode imali Boban, Grezda i Marić, a odlični Letica je ponovno spašavao Bijele. Novo je izjednačenje naprosto „lebdjelo“ u zraku i uslijedilo je u 77. minuti kada je Hajradinović realizirao najstrožu kaznu i postavio konačnih 3:3. Mogao je Ejupi nakon toga osječkoj momčadi donijeti i pobjedu, a imajući u vidu sve ono što smo vidjeli u derbiju, možemo ga ocijeniti ponajboljom prezentacijom u HNL-u u posljednje vrijeme. Stoga i Zekićevim izabranicima pripadaju čestitke za ono što su pokazali jer bio je to Osijek kakvoga bismo svi uvijek voljeli gledati!