Iskusni stoper Bijelo-plavih naglašava da mu je sada najvažnije dati svoj doprinos što boljim igrama osječke momčadi.

Morao je Goran Milović zbog dva žuta kartona koje je zaradio u dvoboju s Interom, kada je bio i strijelac u osječkim redovima, propustiti dvoboj s Hajdukom protekle nedjelje. I bilo mu je žao zbog toga jer i sam kaže da mu je puno bolji osjećaj kada je na terenu, nego kada utakmicu svoje momčadi mora pratiti s tribine.

Odlično prihvaćen i želi uzvratiti

A njegovi su suigrači odnedavno Bijelo-plavi, stoga mu je zasmetala interpretacija u dijelu članka u nedjeljnom broju „Slobodne Dalmacije“ u kojem se potencira nešto, što u svojoj izjavi novinaru Milović nije na takav način formulirao.

Neke su stvari izvučene iz konteksta, poput one o nekakvom, kako stoji, dogovaranju da se mene pita glede konačnog plasmana Osijeka i Hajduka. Nosim bijelo-plavi dres i jasno je da mi je prioritet razmišljati o što boljem uspjehu svoga sadašnjega kluba koji je konkurent Kopićevoj momčadi u borbi za to drugo mjesto na tablici. A nije isto, niti nam može biti svejedno, koji ćemo biti na kraju sezone, drugi, treći ili četvrti. Novinari ponekad vole „zakuhati“ atmosferu pred derbi, no jasno želim dati do znanja da su moje misli usmjerene na što bolji uspjeh Osijeka. Ovdje sam odlično prihvaćen i želim uzvratiti na najbolji način. Što se Hajduka tiče, naravno da ću mu poželiti sreću u finalu Kupa, no u HNL-u zajedno sa svojim suigračima u Gradskom vrtu želim, dok god to bude moguće, bolji plasman od trenutnoga, izjavio je iskusni stoper našeg prvoligaša.

Prije svega – profesionalac

Više puta je i trener Zoran Zekić naglašavao kako je Goran ne samo pouzdan igrač, čije će kvalitete na terenu zasigurno dobro doći Osječanima, nego je riječ i o vrlo karakternoj osobi koja uvijek dobro dođe u svlačionici. Milović je na ovu temu dodao:

Nogometu kao svome poslu pristupam profesionalno i moja je obveza uvijek dati maksimum u klubu u kojem nastupam. Tako je bilo u svim sredinama u kojima sam bio, bez izuzetka, pa svim navijačima Osijeka mogu poručiti da će tako neupitno biti i ovdje, u gradu na Dravi, u koji sam rado došao i prihvatio novi izazov u karijeri. Žao mi je, ponovit ću još jednom, što sam nakon onog premijernog gola kojega sam postigao protiv Intera ostao bez mogućnosti da zaigram u sljedećoj utakmici, bez obzira što je s druge strane bio protivnik u kojemu sam svojedobno bio kapetan. I to je dio sporta, uostalom nogometni sam profesionalac i uvijek ću se postaviti na isti način. Igram u dresu Osijeka, dat ću mu najviše što mogu u svakom svom nastupu, nevažno s kim se igralo, nadajući se najboljem ishodu za Bijelo-plave. Mogu svojim kolegama iz svlačionice čestitati na odličnoj igri u derbiju, nadajući se da ćemo i u sljedećim susretima biti na takvoj razini, no uz nešto više rezultatskog uspjeha, zaključio je Milović.