Tomislav Šorša i Domagoj Pušić posjetili su članove Udruge koja u Osijeku djeluje od 2007. godine.

U četvrtak smo u večernjim satima posjetili Udrugu za Down sindrom Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka. Udruga je osnovana 2007. godine inicijativom roditelja djece s Down sindromom i lani je obilježila svoju desetu godišnjicu uspješnoga djelovanja. Nakon osnutka pripojena je Hrvatskoj zajednici za Down sindrom te je povezana sa svim srodnim udrugama diljem zemlje. Dobna skupina djece je od 1 do 16 godina, a temeljni cilj je senzibiliziranje društvene zajednice prema osobama s Down sindromom, unapređivanje zdravstvene i psihosocijalne skrbi, obrazovanje, zapošljavanje i uključivanje osoba s Down sindromom u redovite životne tijekove.

Senzibiliziranje javnosti, posebice mladih

Tajnica Udruge Jelena Mandarić-Kolarik zahvalila je našem prvoligašu na kontinuiranoj potpori i dodala:

Nastojimo potaknuti i poduprijeti i druge roditelje djece s Down sindromom da nam se pridruže. Održali smo više radionica u osnovnim i srednjim školama te na fakultetima da senzibiliziramo posebice mlade ljude da što bolje prihvate našu djecu u toj njihovoj različitosti i jedinstvenosti. Uvijek je veselo kada god imamo neku aktivnost, oni to jedva dočekaju. Igraju se, pjevaju i plešu, imamo dosta sadržaja u svom radu i s najmlađima i sa školskom djecom. Nastojimo i onima nešto starijima, nakon punoljetnosti, pa i navršene 21. godine života organizirati kvalitetno ispunjeno vrijeme, ako ikako budemo mogli jer kako oni rastu, dakako da rastu i njihove potrebe.

Poklonili prijenosno računalo

U ime momčadi našeg prvoligaša djecu su posjetili iskusni prvotimci Tomislav Šorša i Domagoj Pušić. Svojim su domaćinima uručili i prijenosno računalo kao i uramljeni dres NK Osijek koji će krasiti prostorije Udruge.

Naš je Klub poznat po brojnim humanitarnim akcijama i djelovanju, a kada je o djeci riječ, nema razmišljanja ni sekunde! Uvijek nastojimo pomoći u takvim situacijama, posebno jer se radi o potrebitima. Velika je radost i zadovoljstvo kada im možemo donijeti i poklone, osigurati im i neka sredstva za rad koja će im biti od koristi. I nama je drago kada im možemo izmamiti osmijeh na lice, rekao je Pušić.