Učenici šestih razreda u Gradskom vrtu su nazočili edukativnom predavanju o pravilima ponašanja na stadionu.

Nogometni klub Osijek kao jednu od svojih zadaća u sklopu projekta „Pokrenimo grad“ ima i edukaciju mladih navijača, posebice učenika osnovnih škola koji se, između ostaloga, uče i pravilima ponašanja na stadionu i kako na pravi, korektan i sportski način bodriti svoj klub. Pritom je korisna i suradnja s Policijskom upravom Osječko-baranjskom koja već godinama radi na projektu pod nazivom „Budi navijač“.

Učenici pozorno slušali predavanje

Cilj ovoga projekta je senzibilizirati posjetitelje sportskih događaja, ali i ostale građane o problemima i posljedicama nereda i nesportskog ponašanja na stadionima i u dvoranama, a najčešće tijekom nogometnih dvoboja. Također, želi se ukazati na posljedice koje takvi događaji ostavljaju na društvo u cjelini, kako na lokalnoj, tako i na nacionalnoj razini. Stoga naša Policijska uprava dijeli preventivne letke na svim većim sportskim priredbama, kako bi educirala javnost, a poglavito djecu i mlade.

Bila je to svrha posjeta našem Klubu učenika šestih razreda Osnovne škole „Mladost“ koji su obišli stadion, a sa zanimanjem su nazočili i predavanju policijskih djelatnika. Dakako da ih je NK Osijek darivao prigodnim poklonima, kao i sve svoje goste u Gradskom vrtu.