Osječki odbojkaši nisu uspjeli zaustaviti prvaka iz Kaštele, no osvajanje trećeg mjesta u Superligi svakako je uspjeh.

Završena je sezona za odbojkaše Murse. Oni su poraženi i u drugoj polufinalnoj utakmici doigravanja za prvaka Hrvatske od momčadi Mladosti Ribola Kaštele, ovaj puta u Gradskom vrtu rezultatom 0:3. Kaštelani su aktualni prvaci Hrvatske i opravdali su ulogu favorita u dvostrukom ogledu s našim prvoligašem koji je pružio otpor u granicama svojih mogućnosti, poglavito u vrlo neizvjesnom i dramatičnom prvom setu koji je pripao gostima 32:30.

Mursa je u svakom slučaju ispunila svoja očekivanja plasmanom na treće mjesto u državnoj Superligi, što se mora vrednovati uspjehom mladog osječkog sastava i ambicioznog trenera Davora Meringera. U finalu će, za titulu prvaka, ponovno igrati dvije Mladosti, zagrebačka i kaštelanska. 

Kraj sezone za kuglačice i kuglače

Poraz su doživjeli i košarkaši Vrijednosnica Osijek koji su također igrali protiv izrazitog favorita na domaćem parketu. Bila je to zagrebačka Cibona, čija pobjeda 86:69 nije dolazila pod znak pitanja. „Brokeri“ su i dalje na osmome mjestu koje vodi u play-off i nadamo se da će se na njemu i zadržati. Nikakvih poteškoća u osvajanju novih bodova nisu imale nogometašice Osijeka. One su na gostovanju kod splitskog Marjana slavile s uvjerljivih 9:0. Posljednje ligaške nastupe imali su naši kuglački prvoligaši.

Osijek je poražen od Mertojaka u Splitu s 5:3 i sezonu je završio na petom mjestu, dok je Kandit na Pampasu svladao također splitski Poštar rezultatom 6:2 i zauzeo konačnu sedmu poziciju Ligi s deset klubova. Titulu je osvojila momčad Zaprešića predvođena Osječaninom Branislavom Bogdanovićem. Ženski sastav Osijeka ’97 poražen je u gostima kod ekipe Splita, a rezultat je bio 6:2. Osječanke su pretposljednje na ljestvici i moraju preseliti u niži stupanj natjecanja. Naslov prvaka pripao je riječkoj Mlaki.

Stolnotenisači potvrdili ulazak u play-off

Čestitke ovom prigodom upućujemo stolnotenisačima Vodovod Osijeka, unatoč porazu kojega su doživjeli od lidera u Prvenstvu, momčadi Libertas Marinkolora u Dubrovniku koja je u pretposljednjem kolu Superlige slavila sa 4:1. No, Osječanima je na ruku išao rezultat dvoboja u Varaždinu gdje je Željezničar bio bolji od Dugog Sela, izravnog konkurenta „Vodenima“ za plasman u doigravanje za prvaka.

Osječki je sastav kolo prije kraja osnovnog dijela sezone na četvrtom mjestu, a prije play-offa će imati priliku vratiti se na treću poziciju jer će u Gradskom vrtu gostovati momčad Pule koja je trenutno trećeplasirana.