Mališani se educiraju o gradskim znamenitostima, zdravoj prehrani, sportu, originalnim osječkim proizvodima…

Nogometni klub Osijek je zajedno s Dječjim vrtićima, GPP-om, Gradom Osijekom, tvrtkom Meggle, Tržnicom, gradskom Turističkom zajednicom, Unikomom i Žitom dio posebnog projekta edukacije djece.

Tijekom trodnevnih aktivnosti, djeca se informiraju o gradskom prijevozu, zdravoj prehrani, turističkim znamenitostima grada, sportu i originalnim osječkim proizvodima pod sloganom „Upoznaj, zavoli, živi Osijek!“ U tom konteksu tijekom Uskrsa na glavnoj gradskoj tržnici na Gajevoj trgu imat ćemo prigodu, zajedno s mališanima, vidjeti repliku najstarijeg električnog tramvaja u Osijeku.

Promocija grada i na našim tržnicama

Također, djeca će se provozati popularnim „Kolodvorcem“ od Trga Ante Starčevića do Tržnice, a tijekom vožnje će ih se upoznati o najvažnijim detaljima iz povijesti, vezanima uz svaku postaju na kojoj će se zaustaviti. Dakako da je vrlo bitno da će se polaznici dječjih vrtića educirati na temu pravilne i zdrave prehrane, a Unikom će im omogućiti i besplatan posjet ZOO vrtu. Meggle, Žito i NK Osijek osigurali su prigodne, u svakom slučaju zanimljive poklone za djecu.

Sve se radi s ciljem ne samo edukacije, nego i promocije našega grada na osječkim tržnicama i manifestacijama poput Adventa, Sajma antikviteta, Osječkih ljetnih noći i sličnih događaja.