Dosta je toga kolumbijski Hrvat već prošao u karijeri, a odlično se snašao u momčadi našeg trećeligaša.

Kada je Nicholas Rafael Llanos Lohinski ljetos dolazio iz trećeligaša Splita u redove Osijeka II navijači Bijelo-plavih su taj njegov prelazak popratili s dosta zanimanja. Naime, rođen je 10. veljače 1996. u Rijeci, a kada je imao godinu dana njegova se obitelj preselila u Kolumbiju odakle mu je otac, dok je majka Hrvatica. On se podjednako osjeća i Hrvatom i Kolumbijcem, a posebno mu je zanimljiv nogometni put.

U Hajduku, Rijeci, Opatiji, Vitteseu, Genoi, Splitu…

Bio je u mlađim kategorijama Hajduka, potom u Rijeci, da bi kao senior zaigrao u Opatiji, kratko vrijeme je proveo na probi u nizozemskom Vitteseu i talijanskoj Genoi, a u RNK Split se nametnuo golovima i asistencijama. Stoga je mnoge zanimalo kako će se snaći u Gradskom vrtu..

Vrlo sam zadovoljan u svom novom klubu! Očito sam dobro postupio, izabravši NK Osijek za nastavak igračke karijere. Imam odlične suigrače, sve ostalo je također jako dobro i sretan sam ovdje, uvodno nam je rekao Llanos.

Momčadski duh i timski rad

Vidjeli smo u njegovim dosadašnjim nastupima u momčadi Osijeka II da opravdava status pojačanja. Već je uspio postići tri pogotka u istom broju nastupa, a dvostruki je strijelac bio u prošlom kolu protiv Vukovara ’91.

Nametnuli smo se od početka, oni su stali odostraga i pokušali se braniti, ali je nakon drugog gola bilo jasno da ćemo uvjerljivo pobijediti. Timski rad dolazi do izražaja, svi golovi su plod povezanosti naših linija i izraženog momčadskog duha. Imamo stvarno dobrih igrača i posebno bih istaknuo da smo kvalitetna momčad koja zaslužuje prvo mjesto na tablici. Skoro tri gola po utakmici u nastavku sezone dovoljna su potvrda.

Najteže utakmice tek slijede

Dakle, Llanos nimalo ne dvoji da će Osječani do kraja sezone zadržati vodeću poziciju i plasirati se među drugoligaše:

Malo smo se odvojili, smatram da smo najkvalitetniji u ovoj konkurenciji i siguran sam da ćemo ostati prvi iako nas najteže utakmice tek očekuju. Do sada smo igrali s onima koji nisu pri vrhu ljestvice, osim Slavije koju smo svladali na samome početku. Vidjet ćemo kako će biti protiv onih koji su nam izravni konkurenti, a ne mogu baš reći da znam kakve su njihove mogućnosti jer ih nisam gleda, niti igrao protiv njih.

I u Varaždin po pobjedu

Predstojeće subote Osijek II gostuje u Varaždinu kod Varteksa gdje će nastojati osvojiti nove bodove.

Tamo ćemo isto ići na pobjedu, pokušati nastaviti niz, iako ne smijemo gledati tko je gdje na tablici. Samo trebamo nastaviti ovako i bit će sve u redu. Vjerujem da ćemo se kući vratiti s novim bodovima.

Nicholas je ove sezone postigao ukupno deset golova jer je u Trećoj HNL Jug sedam puta bio strijelac za momčad Splita, dok je za Osijek II u skupini Istok dodao još tri pogotka. Odradio je i neke treninge sa Zekićevim izabranicima i svakako mu je u perspektivi velika želja zaigrati za najbolji sastav osječkog prvoligaša.