Najbolji osječki nogometaš svih vremena našoj je dugogodišnjoj tajnici lijepim poklonima poželio ugodnu mirovinu.

U Gradskom vrtu je ovoga utorka boravio najbolji i najpoznatiji osječki nogometaš u povijesti, proslavljeni centarfor Davor Šuker, aktualni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.

Povod i motiv njegova dolaska ovaj puta je bio susret s dugogodišnjom klupskom tajnicom Marijom Dumančić koja nam odlazi u zasluženu mirovinu. U našem je Klubu provela punih 40 godina, što i Šuker jako dobro zna, pa je u svoju matičnu sredinu iz igračkih dana stigao s poklonima.

Dres s brojem 9 i „Patria Croatica“

„Zlatna kopačka“ sa Svjetskog prvenstva u Francuskoj 1998., svima omiljenoj teta Mariji uručio je najnoviji dres hrvatske reprezentacije sa svojim nekadašnjim brojem 9, na kojemu je ispisano njezino ime. Također, Šuker je gospođi Dumančić poklonio skupocjeni suvenir „Patria Croatica“, hrvatski šah čije figure su rad akademskog kipara Hrvoja Urumovića.

Figure su izrađene od metala, sa završnom obradom od staroga srebra i bakra, a predstavljaju povijesne osobe u Domovini te značajna mjesta i događaje u hrvatskoj prošlosti. Treba li uopće isticati koliko je bilo iznenađenje gđe. Marije koja Davora jako dobro pamti još od onih dana kada je počeo trenirati u Gradskom vrtu…