Hitri napadač bio je jedan od najperspektivnijih hrvatskih nogometaša u to vrijeme,a poginuo je u listopadu 2002.

Na ulasku u Borovo selu, iz smjera Osijeka prema Vukovaru, u utorak popodne otkrivena je spomen-ploča za pokojnoga Danijela Popovića. Zauvijek ga pamtimo kao iznimno nadarenog nogometaša koji je u našem prvoligašu proveo kratko vrijeme u sezoni 2002/03., nakon što je prethodno bio daleko najbolji igrač i strijelac Druge hrvatske lige u dresu Vukovara '91, pa se nakratko okušao i u francuskoj Bastiji.

Otkrivanjem spomen-obilježja uz samu glavnu prometnicu u Borovu selu, prisjetili smo se, između ostaloga, njegovih zapaženih igara u momčadi Osijeka i U-21 reprezentacije Hrvatske, iznimne brzine koja mu je bila najveća odlika, uz neupitni osjećaj za gol. Stoga je bio jedan od najperspektivnijih hrvatskih nogometaša u to vrijeme, kojemu su baš svi predviđali blistavu igračku karijeru...

Prvijenac je zabio Dinamu

Nažalost, sudbina je htjela drugačije. Te je kobne večeri, 23. listopada 2002., u tek kupljenom automobilu požurio  iz Vukovara prema svome Dalju, kako bi u obiteljskom domu pogledao susret Lige prvaka između Milana i Bayerna. Život mladog i uvijek nasmijanog, 20-godišnjeg Danijela okončan je u prometnoj nesreći jer mu unatoč liječničkoj intervenciji nije bilo spasa.

Sjećamo se tišine i muka koji su zavladali među njegovim tadašnjim suigračima, trenerima, ljudima u Klubu i navijačima Osijeka jer su ga svi naprečac zavoljeli. U tih nekoliko mjeseci koliko je proveo u Gradskom vrtu postigao je četiri pogotka u 11 službenih nastupa. Prvi je zabio Dinamu, a potom je pogađao mrežu Slaven Belupa, Zadra i na kraju Cibalije, samo nekoliko dana prije pogibije.

I Kohorta mu je odala počast

Njegovi prodori, kontrola lopte i način na koji se okomito „zabijao“ u suparničku obranu mnoge je dojmio, kao i golovi koje je postizao. Za Osijek je bio pravi „bingo“ i naveliko se komentiralo kako će jednoga dana ostvariti veliki, možda i rekordni klupski transfer u povijesti. Pričalo se, naime, kako ga je intenzivno pratila Borussia Dortmund, a bio je na meti još nekih poznatih europskih klubova jer je blistao i nastupajući za našu mladu nacionalnu vrstu. Pokopan je na mjesnom groblju u Dalju, a na posljednjem ispraćaju bili su i mnogi navijači Bijelo-plavih, odavši počast jednom od najvećih talenata koji se pojavio u redovima našeg prvoligaša.

Prošle je godine u Dalju, na inicijativu Općine Erdut i tamošnje Turističke zajednice, pokrenut Memorijalni malonogometni turnir „Danijel Popović“ , a u Vukovaru se već 15 godina održava turnir limača u znak sjećanja na mladića i nogometaša koji nikoga nije mogao ostaviti ravnodušnim. Vijenac je na spomen-ploču, u ime NK Osijek, položio voditelj Škole nogometa Miroslav Žitnjak koji je u Danijelovo vrijeme bio u stožeru trenera Vlade Bilića.