Nakon slabog prvog dijela, Osječani su u nastavku zaigrali puno bolje, opasnije i konkretnije, te zaslužili pohvale.

Imali smo u petak, nakon susreta osječkog i pulskog prvoligaša, zasigurno bitno različite stavove i dojmove glede dva sasvim oprečna poluvremena u kontekstu onoga što su nam Bijelo-plavi prezentirali na terenu.

Sporo je sve nekako i bezopasno izgledalo u prvom dijelu utakmice, izuzev završnih pet minuta, budući da su Osječani premalo tražili ili pak dugo odgađali okomitost i dubinu u pokušaju da se izbore za barem poneku opasniju situaciju pred gostujućim vratima. Uzbuđenja su u tom razdoblju igre bila i suviše rijetka, pa je bilo jasno da će Zekić nekako morati mobilizirati momčad za nastavak susreta…

Pogođene sve tri izmjene

Očito je taj razgovor u svlačionici imao odjeka, što se očitovalo značajno boljim nastupom u drugih 45 minuta. Domaćin je krenuo silovitije, s puno više kretanja i proboja po krilnim pozicijama, ne zabijajući se u središnjicu zgusnute pulske obrane. Takve su okolnosti uvjetovale da je Osijek postao opasniji, a gosti su sve teže odolijevali kontinuiranom i konkretnijem pritisku.

Zekiću treba priznati da je pogodio i s izmjenama jer mu je svaka donijela nešto pozitivno. Hajradinović je potvrdio da mu ne treba puno prostora za vrlo precizan i odmjeren udarac, pa je postigao vrlo lijep pogodak i „načeo“ Puljane. Marić je sudjelovao kod oba gola, u prvoj situaciji je vješto petom proigrao Bobana koji je potom asistirao Harisu, a za asistenciju Bobanu kod drugog pogotka zaslužuje posebne čestitke. To je zaista bilo u stilu vrhunskih „pakera“ s iznimnim osjećajem za prostor jer je lopta bila milimetarski točno upućena što Mariću nije prvi puta da se na taj način iskazao.

Bobanova snaga i probojnost

I Jambor je opravdao ulazak s klupe, povezao je redove, donio potrebnu sigurnost u sredinu terena, čvrsto držeći poziciju zadnjeg veznog na kojoj je Lopa imao poteškoća jer više voli loptu u nogama.

Najupečatljiviji dojam ipak je ostavio Boban. Kada mu se lopta pravovremeno daje u „for“ teško ga je zadržati i onemogućiti jer je snažan i probojan. Osim toga, često suigračima omogućuje završni udarac, pa je učvrstio poziciju među najboljim asistentima HNL-a. I prije obiteljske tragedije bio je u dobroj formi, a kada je Gabrijel u ovakvom izdanju onda je i Osijek jači i konkretniji.