Prvi puta Osječani su pobijedili 9. rujna 2000., a isto su ponovili i 10. rujna 2016. godine. 

Kao i svi drugi hrvatski klubovi, i naš NK Osijek ima negativnu statistiku kada je riječ o gostovanjima u Maksimiru. Međusobno su Modri i Bijelo-plavi u Zagrebu igrali 42 puta, Dinamo je pritom slavio u 32 dvoboja, 8 puta je bilo neriješeno, a Osječani su ostvarili 2 pobjede koje se, dakako, upravo stoga i posebno pamte. Prva je bila 9. rujna 2000. godine pod vodstvom trenera Stanka Mršića, kada je golom Damira Vuice Osijek slavio s 1:0 i tako dobio veliki vjetar u leđa na putu prema naslovu jesenskog prvaka Hrvatske u toj sezoni.

Znali se postaviti na terenu 

Imao je naš prvoligaš zaista respektabilnu momčad koja se znala postaviti na pravi način na terenu, pa je polučila i odličan rezultat. Odluka je pala u 65. minuti i to iz prekida kada je osječki stoper i kapetan u toj utakmici glavom poslao loptu u mrežu. U prvom poluvremenu je Bjelica iz slobodnog udarca pogodio mjesto na kojem se spajaju vratnica i greda, a u 45. minuti je isključen Dinamov veznjak Bišćan. Težak je posao imao šibenski sudac Kulušić koji je podijelio devet žutih kartona i dva crvena, budući da je zbog druge javne opomene u svlačionicu morao i naš veznjak Prišć. Za Osijek su igrali: Malovan, Beljan, Vuica, Neretljak, R. Grnja, Prišć, Gašpar, Beširević, Bjelica (od 80. Balatinac), Turković (od 85. Vuka) i Mitu (od 85. Brkić). Dinamo je nastupio u sastavu: Butina, Pilipović, Sedloski, Bosnar, Mikić, Krznar (od 38. Polovanec), Bišćan, Leko, Mujčin, Šokota (od 55. Alexandre) i Balaban (od 66. Bazina). Trener je bio Marijan Vlak. 

Odluka već u 2. minuti

Gotovo istoga datuma (10. rujna) igralo se i 2016. kada je Zoran Zekić svoju momčad doveo do druge pobjede Osječana u Maksimiru. I tom je prigodom bilo 1:0 za Bijelo-plave, ovaj puta uz pogodak Josipa Kneževića i to na samome početku, u drugoj minuti susreta. Tada je osječki veznjak svoj sjajan solo-prodor završio preciznim i prizemnim udarcem kojega vratar domaćih Šemper nije uspio zaustaviti. Pun pogodak su ostvarili: Mikulić, Barać, Arsenić, Matas, Barišić, Lukić, Mioč, Knežević (od 80. M. Leko), Perošević (od 73. Lulić), Boban i Ejupi (od 88. Grgić). Za Dinamo su nastupili: Šemper, Stojanović (od 82. Henriquez), Sosa, Sigali, Schildenfeld, Machado (od 59. Pavičić), Antolić, Fernandes, Ćorić (od 72. Šitum), Soudani i Hodžić. Na klupi je bio Zlatko Kranjčar.